URAD ZA DEMOGRAFIJO

Nova služba za Aleša Primca

Vršilec dolžnosti demografskega sklada je Danilo Lončarič.
Fotografija: Aleš Primc. FOTO: Blaž Samec, Delo
Odpri galerijo
Aleš Primc. FOTO: Blaž Samec, Delo

Pred kratkim so v Mariboru odprli odprli prostore vladnega urada za demografijo. »Še leta 1950 se je v Sloveniji rodilo več kot 35.000 otrok. V zadnjih letih je ta številka padla pod 20.000 ... To je verjetno najbolj nazorna razlaga tega, zakaj smo danes tukaj. Če Slovenija ne bi imela demografskih problemov, potem tudi urada za demografijo ne bi potrebovala,« je dejal premier Janez Janša.

Vršilec dolžnosti direktorja je Danilo Lončarič, med cilji urada pa so navedeni denimo skladni regionalni demografski razvoj, ustvarjanje razmer, da bodo mladi ostali v Sloveniji, vrnitev izseljenih Slovencev v domovino ter nadzorovane migracije in integracija. Po poročanju časnika Večer je bila za namestnico direktorja imenovana nekdanja poslanka SLS Jasmina Opec Vöröš. Svoje pisarne imajo v novem uradu tudi Aleš Primc, Franci Donko, Jon Petek, Gašper Pečar in Andreja Potočnik.

Sklad ima prostore v objektu nekdanje Probanke na Trgu Leona Štuklja, kamor je bila načrtovana tudi selitev mariborske upravne enote. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije