ŽLED IN POLEDICA

Nevarna napoved, Arso izdal opozorilo: poglejte, kje bodo težave

Najprej prihaja dež, potem pa hladen zrak. Svetujejo previdnost, saj se lahko razmere spreminjajo že na zelo kratkih razdaljah.
Fotografija: Največja verjetnost za ta pojav bo na severovzhodu Slovenije, predvsem na Koroškem. FOTO: Brane Piano
Odpri galerijo
Največja verjetnost za ta pojav bo na severovzhodu Slovenije, predvsem na Koroškem. FOTO: Brane Piano

Vremenska napoved za zvečer in jutri ni prav nič navdušujoča. Ne sneg, ampak dež prihaja v naše kraje. Pa ne samo to, vremenoslovci opozarjajo tudi na veliko verjetnost nastanka poledice in žleda. 

Danes bo sicer večji del dneva suho, proti večeru pa bo od zahoda začelo deževati. Jutri bo oblačno in deževno.

Iznad Sredozemlja se nam bliža vremenska motnja, ki bo v večernem in nočnem času našim krajem prinesla dež. Kjer bo po neprevetrenih dolinah in nižinah še vztrajal hladen zrak, bo dež ob stiku s tlemi zmrzoval in nastajala bo poledica, lahko tudi žled. Največja verjetnost za ta pojav bo na severovzhodu Slovenije, predvsem na Koroškem, severnem delu Štajerske in v Prekmurju. Nekaj poledice se lahko ob začetku padavin pojavi tudi ponekod drugod v osrednji Sloveniji, zato velja biti danes zvečer posebej previden, saj se lahko razmere spremenijo že na zelo kratkih razdaljah.

V soboto pa sneg

FOTO: Jože Suhadolnik 
FOTO: Jože Suhadolnik 
V noči na soboto se bo meja sneženja ponekod spustila do nižin, na Primorskem bo zapihala burja, napovedujejo vremenoslovci. V soboto sredi dneva bodo padavine povsod ponehale, popoldne se bo začelo jasniti. Na Primorskem bo pihala zmerna burja. V nedeljo bo pretežno jasno s hladnim jutrom. Po nekaterih nižinah bo zjutraj in dopoldne megla ali nizka oblačnost. Na Primorskem bo še pihala šibka burja.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije