HUDA URA

»Neurje s točo je uničilo skoraj vse, kar se uničiti da«

Objavljeno 12. julij 2017 09.11 | Posodobljeno 12. julij 2017 09.11 | Piše: S. U.

Na Štajerskem je znova klestila toča.

SVETI TOMAŽ – Severovzhodni del Slovenije je včeraj popoldne znova prizadelo neurje s točo in z vetrom. Najprej okoli 15. ure območje od Celja proti Rogaški Slatini, pozno popoldne pa je bilo najhuje v Podravju. Gasilci so imeli največ dela s podrtimi drevesi in z odkritimi strehami. 

Zaradi podrtih dreves so morali posredovati tudi na Bistriški cesti v naselju Fram ter na cesti Prvenci–Novi Jork v občini Markovci, v Gerečji vasi, Svetem Tomažu in Miklavžu pa je odkrilo strehe. V Slovenji vasi je na avtomobil podrlo reklamne panoje ter zalilo enega od stanovanjskih objektov, več dreves je podrlo tudi v Hlaponcih v občini Juršinci, je poročala uprava za zaščito in reševanje.

Preberite še: FOTO: Uničujoča toča in veter! To so grozovite poslediceimage

Strašne so tudi posledice neurja v občini Sveti Tomaž. »Fotografije prihajajo iz kraja Bratonečice. Gasilci imajo polne roke dela. Neurje s točo je uničilo skoraj vse, kar se uničiti da. Močan veter je podiral drevesa in odkrival strehe,« so zapisali na spletni strani neurje.si in dodali da fotografije pokažejo obseg škode.

Preberite še: FOTO in VIDEO: Katastrofa v petih minutah: ruvalo drevesa, padala toča, debela kot orehimage

 

Deli s prijatelji