JE VREME ZNORELO?

FOTO: Uničujoča toča in veter! To so grozovite posledice

Objavljeno 11. julij 2017 22.52 | Posodobljeno 11. julij 2017 22.52 | Piše: STA, S. U.

Na Štajerskem je znova klestila toča.

MARIBOR – Severovzhodni del Slovenije je popoldne znova prizadelo neurje s točo in vetrom. Najprej okoli 15. ure območje od Celja proti Rogaški Slatini, pozno popoldne pa je bilo najhujše v Podravju. Gasilci so imeli največ dela s podrtimi drevesi in odkritimi strehami.

V naselju Brezova v občini Celje je močan veter odkril strehi dveh stanovanjskih hiš, enako je bilo tudi na enem od stanovanjskih objektov v Topolovcu v občini Šmarje pri Jelšah. Zaradi podrtih dreves so morali gasilci posredovati še v Višnji vasi pri Vojniku in v Rogaški Slatini.

FOTO in VIDEO: Katastrofa: ruvalo drevesa, padala toča, debela kot oreh

V popoldanskem drugem nevihtnem valu je veter na območju Oplotnice podrl kar pet dreves, ki so jih gasilci odstranili s cestišča. Nekaj dreves je podrlo tudi v Mariboru, Hočah in Slovenski Bistrici, v Staršah je drevo padlo na stanovanjski objekt, voda pa je zalila kletne prostore ene od hiš in odkrilo streho.

Gasilci so morali zaradi podrtih dreves posredovati tudi na Bistriški cesti v naselju Fram ter na cesti PrvenciNovi Jork v občini Markovci, v Gerečji vasi, Svetem Tomažu in Miklavžu pa je odkrilo streho. V Slovenji vasi je na avtomobil podrlo reklamne panoje in zalilo enega od stanovanjskih objektov, več dreves je podrlo tudi v Hlaponcih v občini Juršinci, pa poroča uprava za zaščito in reševanje.

O uničujoči nevihta na Ptuju, ki je razdejala celo blok, poroča tudi naš bralec Kristijan. Posledice si lahko ogledate v fotogaleriji. 

Sta tudi vam toča in veter povzročila nevšečnosti? Sporočite nam.

Deli s prijatelji