VREMENSKI REKORDI

Narobe svet? Konec maja je, smučišče na Krvavcu pa ...

Verjeli ali ne, smučarske sezone še vedno ni konec.
Fotografija: Na Krvavcu še niso zaključili sezone. FOTO: Voranc Vogel, Delo
Odpri galerijo
Na Krvavcu še niso zaključili sezone. FOTO: Voranc Vogel, Delo

Letos se kar ne znebimo hladnega vremena, v preteklih dneh je v visokogorju tudi snežilo. Novozapadlo snežno odejo so izkoristili na Krvavcu, kjer tako še vedno ni konec smučarske sezone: smučišče namreč danes obratuje.

Smučarska vozovnica je danes na voljo po posebni ceni 15 evrov, so sporočili iz RTC Krvavec. Za otroke vozovnica stane 10 evrov, za mlade in seniorje pa 14 evrov, podaljšana je tudi veljavnost sezonskih vozovnic. Obratujeta kabinska žičnica in štirisedežnica Tiha dolina, za smučanje pa dvosedežnici Zvoh in Njivice 1. Na vrhu je do pol metra snega, odprte pa so tri smučarske proge.

Na Krvavcu so tako zabeležili nov rekord: najdaljša smučarska sezona pred tem se je zaključila 16. maja, in sicer leta 1969.

Vsi željni smuke se po belih strminah lahko spustijo tudi še na Kaninu, vendar le ob koncih tedna. Danes je tako smučišče zaprto, ponovno pa naj bi obratovalo 22. in 23. maja, ko bodo odprte proge Podi, Skripi in Sedlo. Prejšnji konec tedna je bilo zaradi dežja in megle smučišče zaprto.​

Na Voglu so smučarsko sezono zaključili že vikend pred tem, saj je bil zadnji smučarski dan 9. maj.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije