TEŽAVE

Najprej bo zelo toplo, sledi pravi vremenski preobrat in – sneg

Pobelilo bo tudi nižine, kjer naj bi zapadlo do pet centimetrov snega. Ponekod naj bi bila pokrajina pravljično pobeljena.
Fotografija: Brane Gregorčič. FOTO: Dejan Javornik
Odpri galerijo
Brane Gregorčič. FOTO: Dejan Javornik

Novo leto je tu, pa tudi nova otoplitev. Čeprav si mnogi želijo tudi v nižinah gaziti po snegu, vas bomo sprva z otoplitvijo razočarali, snežne zanesenjake pa nato razveselili.

Vrhunec vremenskega dogajanja bo ta teden v četrtek in petek. Četrtek bo zelo topel, ponekod bo skoraj 10 stopinj Celzija, v petek pa se bo hitro ohladilo.

»Kako točno bo s sneženjem, pa ni dokončno dorečeno. Nekaj centimetrov snega je pričakovati, vendar še ni gotovo, ali bo to zjutraj ali dopoldne,« pravi dežurni prognostik Agencije RS za okolje (Arso) Brane Gregorčič

Zaenkrat izračuni kažejo, da ga bo do pet centimetrov zapadlo po nižinah, v nekoliko višjih legah tudi do deset, ni pa na vidiku obilnega sneženja, niti v gorah ne, razkriva sogovornik. Med območji, kjer Gregorčič napoveduje, da se bo spremenila barva pokrajine, izpostavlja Gorenjsko, Notranjsko, v Panonski nižini (Štajerska in Prekmurje) pa bo snežink zelo malo.

Če ste odbrzeli pripravit lopate, Gregorčič pravi, da kidanje snega morebiti sploh ne bo potrebno, saj bo sneg padal na topla tla. Obdržati se zna denimo na travi, drugod pa pričakujte tudi plundro.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije