PRIHAJA POLARNI MRAZ

V Sloveniji nekoliko nenavadno vreme za zimo: ste videli, kaj se je dogajalo?

Nevihtne celice so se razširile po državi. V začetku tedna k nam prihaja zelo hladen zrak.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Tomi Lombar, Delo
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Tomi Lombar, Delo

Po več deževnih dnevih so padavine zjutraj povsem ponehale, a še pred zjasnitvijo neba smo v začetku zime dočakali dež z bliskanjem in močnim grmenjem. Mnoge je sinoči presenetilo nekoliko nenavadno vreme za ta letni čas, ko je treskalo in se bliskalo, a dežurni prognostik Branko Gregorčič pravi, da »ni zelo nenavaden vremenski pojav, saj se vsako zimo zgodi vsaj nekajkrat«. Kaj se je sinoči dogajalo? »Prešla nas je vremenska motnja in v višinah se je precej ohladilo, zato je ob njenem prehodu tudi grmelo.«

Prihaja polarni zrak, v nedeljo lahko tudi sneg do nižin

Zima doslej še ni pokazala zob, saj se v letošnji zimski sezoni živo srebro po nižinah marsikje sploh še ni spustilo pod ničlo, a pred nami je vendarle pričakovana ohladitev. Gregorčičev vpogled v izračune vremenskih računskih modelov pravi, da nas do sobote čaka razmeroma toplo vreme, a že v noči na nedeljo se bo začel dotok hladnejšega zraka, kar bi ob padavinah v nedeljo dopoldne lahko pomenilo tudi sneženje po nižinah.

Če bo snežna odeja obležala, bomo v začetku prihodnjega tedna ob jutrih večinoma imeli temperature med –10 in –5, v mraziščih lahko tudi –15 stopinj Celzija. Kjer ne bo snežne odeje, ne bo tako mrzlo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije