NEURADNO

Na čelo Nijz prihaja Mario Fafangel

Nova vlada je poskrbela za nekaj kadrovskih sprememb.
Fotografija: Mario Fafangel. FOTO: Blaž Samec
Odpri galerijo
Mario Fafangel. FOTO: Blaž Samec

Vlada je na torkovi dopisni seji spremenila sklep o ustanovitvi Nijz. Po spremembi je predvideno, da za čas do imenovanja strokovnega direktorja naloge strokovnega direktorja opravlja vršilec dolžnosti, in ne več generalni direktor Nijz, ki je trenutno Milan Krek. Spremembe prihajajo v času namigov o razrešitvi Kreka s položaja.

Vodenje Nijz bo čez nekaj dni prevzel v. d. strokovnega direktorja, to naj bi postal Mario Fafangel, Kreka pa naj bi na mestu generalnega direktorja zamenjal Branko Gabrovec. Milan Krek ostaja generalni direktor inštituta, a brez pristojnosti za opravljanje strokovnih nalog. Neuradno pa naj bi svet zavoda postopke za njegovo razrešitev sprožil na prihodnji seji.

Zdajšnji generalni direktor Krek v teh dneh sicer poudarja, da minister za zdravje Danijel Bešič Loredan nanj pritiska, naj odstopi. V nedeljo je na Portalu Plus objavil daljši zapis, v katerem med drugim navaja, da mu je Bešič Loredan v enem od telefonskih pogovorov dejal, da njegov odstop zahteva premier Robert Golob, on »pa je samo eksekutor«.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije