ZA POKOJNIKA

Minuta molka v državnem zboru: umrl je nekdanji poslanec

Objavljeno 17. junij 2013 15.04 | Posodobljeno 17. junij 2013 15.04 | Piše: A. L.

Leta 2005 se je umaknil iz politike, saj se je želel bolj posvetiti svoji družini.

Že pokojni Bogomir Špiletič.

LJUBLJANA – Umrl je nekdanji poslanec Bogomir Špiletič, je danes v državnem zboru (DZ) sporočil Janko Veber in napovedal minuto molka. »Ohranili ga bomo v trajnem spominu,« je nato še dodal.

Preberite tudi Verbalni obračun Tanka in Bratuškove v državnem zboru.

Kot je mogoče izbrskati na spletu, je Špiletič kandidiral za poslanca na listi SDS, bil je vodja te poslanske skupine, državni sekretar, predlagan pa je bil tudi za nadzornika NKBM. V vladnih gradivih so njegove pretekle izkušnje opisali:

»Bogomir Špiletič je državni sekretar na Ministrstvu RS za finance, diplomiral je na Ekonomski fakulteti v Ljubljani. Bil je svetovalec generalnega direktorja SDK Republike Slovenije, nato pomočnik generalne direktorice SDK za nadzor, neposredno odgovoren za vodenje nadzorne funkcije SDK, ki se je kasneje preoblikovala v Agencijo RS za plačilni promet, nadziranje in informiranje. Ima številne strokovne izkušnje s področja računovodske in revizijske stroke ter lastninskega preoblikovanja institucij na državni ravni.«

Leta 2005 se je državni sekretar na finančnem ministrstvu Špiletič umaknil s položaja, ker se je želel bolj posvetiti svoji družini.

Deli s prijatelji