IZOBRAŽEVANJE

Minister Turk: Sprememb ne bo zaradi vladne krize

Objavljeno 15. januar 2013 14.37 | Posodobljeno 15. januar 2013 14.43 | Piše: Mo. S.

Standardi in normativi zaradi vladne krize ostajajo, saj minister Žiga Turk še ne ve, ali bo sodeloval pri oblikovanju celote sprememb v javnem šolstvu.

Žiga Turk s proslavo ni bil zadovoljen.

LJUBLJANA – »Glede na skorajšnjo vladno krizo minister za izobraževanje, znanost, kulturo in šport Žiga Turk ne bo začel postopkov za spremembo standardov in normativov v osnovnem in srednjem šolstvu,« je ministrstvo zapisalo na svoji spletni strani.

Brez dogovora

Pojasnjujejo, da v četrtek, 10. januarja, na srečanju s sindikalnimi organizacijami v okviru socialnega sporazuma dogovora niso dosegli, zato bi moralo ministrstvo v vladno proceduro vložiti predlog sprememb, ki bi delovanje šolstva prilagodilo finančnim omejitvam proračuna za leto 2013.

Ne ve še, ali bo sodeloval pri spremembah

Turk je večkrat poudaril, da je njihov cilj, da se vlaganje v šolarje oziroma dijake ne spusti pod raven, ki je bila dosežena pred letom 2005, in da se večja učinkovitost izobraževalnega sistema doseže postopoma, deloma tudi na račun demografskega večanja števila otrok. »Ker ni gotovo, da bo minister Turk sodeloval pri oblikovanju celote sprememb v javnem šolstvu ter torej pri uresničevanju tega strateškega cilja, se je odločil, da ta predlog zadrži v pričakovanju razpleta politične krize,« so še zapisali.

Danes o stavki

Na seji izvršilnega odbora Sindikata vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije (Sviz), ki poteka ravno zdaj, se zaposleni v vzgoji, izobraževanju, znanosti in kulturi predhodno seznanjajo z rezultati glasovanja članstva o udeležbi v splošni stavki javnega sektorja, ki je napovedana za 23. januar, so za STA povedali v Svizu.

Glavni tajnik Sviza Branimir Štrukelj bo z omenjenim sporočilom MIZKŠ seznanil tudi člane in članice glavnega stavkovnega odbora Sviza na seji, ki se bo začela ob 14. uri. Na seji bodo člane seznanili z rezultati izrekanja zaposlenih o udeležbi v splošni stavki.

Deli s prijatelji