VICEGUVERNERSKO MESTO

Milan M. Cvikl želi službo žene bivšega fanta Tine Maze

Objavljeno 26. oktober 2016 13.33 | Posodobljeno 26. oktober 2016 13.33 | Piše: STA, K. K.

Guvernerju Boštjanu Jazbecu bo mandat potekel v začetku aprila 2019, viceguvernerki Ireni Vodopivec Jean pa konec septembra 2021.

Michael Tosch Toš in Mejra Festić.

LJUBLJANA Izteka se rok za prijavo na mesto viceguvernerja Banke Slovenije. Konec februarja bo namreč potekel mandat viceguvernerki Mejri Festić, predsednik Borut Pahor pa je sprožil postopek za zbiranje predlogov možnih kandidatov.

Cvikl išče službo

Da se je prijavil, je za Radio Slovenija potrdil bivši slovenski član evropskega računskega sodišča in poslanec Milan M. Cvikl. Čeprav še prejema nadomestilo, je očitno v hudi finančni zagati, saj se je, zakreditiran do vratu, znašel pred sodnikom, ker ni plačeval delavcev, ki so obnavljaji njegovo vilo. Več o tem preberite na povezavi.

Radio poroča še, da je kandidaturo potrdil nekdanji nadzornik NLB Igor Masten, medtem ko naj bi se bivši šef NLB Janko Medja kljub pričakovanjem naj ne bi prijavil.

Guverner Jazbec bo po pričakovanjih radia podprl Festićevo, ki je sicer poročena z bratom igralca Tadeja Toša, ki je postal javnosti znan po ramerju s slovito smučarko Tino Maze.

Predsednik republike predlog kandidatke ali kandidata posreduje v DZ v 30 dneh po izteku roka za zbiranje kandidatur. Pri tem lahko izbira med prijavljenimi kandidati, lahko pa predlaga tudi druge kandidate.

Pahor bo pred izbiro kandidata opravil tudi posvete z vodji poslanskih skupin v DZ. Po posredovanju predloga kandidature za viceguvernerja v DZ je predvidena javna predstavitev predlaganega kandidata, DZ pa mora o kandidatu glasovati najpozneje v 30 dneh po prejemu predloga.

Letos sta se že iztekla mandata dvema viceguvernerjema, 4. marca je potekel mandat viceguvernerju Darku Bohnecu in 5. aprila viceguvernerki Stanislavi Zadravec Caprirolo. Na njuni mesti sta s šestletnim mandatom prišla Marko Bošnjak in Primož Dolenc.

Guvernerju Boštjanu Jazbecu bo mandat potekel v začetku aprila 2019, viceguvernerki Ireni Vodopivec Jean pa konec septembra 2021.

Deli s prijatelji