NADZORNI SVET

Medja (še) ne gre iz NLB

Objavljeno 26. julij 2013 11.44 | Posodobljeno 26. julij 2013 11.44 | Piše: T. L.

Za imenovanje Medje agencija ni prejela nobenega honorarja.

Janko Medja.

LJUBLJANA – Janko Medja ostaja prvi mož državne NLB, saj je nadzorni svet banke pod vodstvom Franceta Arharja ugotovil, da »imenovanje predsednika uprave ni bilo vzročno povezano z najemom kadrovske agencije Korn Ferry International in da se za njegovo imenovanje agenciji ni plačalo nobenega honorarja«, so sporočili iz NLB. Nadzorni svet je zapisano ugotovil na podlagi poročila Centra notranje revizije, bivše predsednice komisije ter ustnega poročanja Medje in direktorice Centra notranje revizije Polone Kurtevski.

Ob tem nadzorni svet na podlagi ugotovitev interne revizije tudi pričakuje od uprave, da bo v sodelovanju z notranjo revizijo in s pogodbenimi partnerji odpravila nekatere procesne in organizacijske pomanjkljivosti, še ugotavljajo v poročilu. 

Kot smo poročali, je Medja v imenu NLB z mednarodno kadrovsko agencijo Korn Ferry International (KFI) podpisal donosno pogodbo o sodelovanjuimage. To je storil po tem, ko ga je KFI še v času, ko je bil prvi nadzornik NLB, ocenil kot idealnega kandidata za vodenje banke. Ko je Medja oktobra lani postal prvi mož banke, se je KFI podal v lov na manj znane bančnike po vsej Evropi, v zameno pa izstavljal visoke fakture. Po neuradnih podatkih je za iskanje novih članov uprave in nadzornikov samo lani NLB zaračunal skupno 560.000 evrov. Pogodbe so sicer tudi pod drobnogledom Komisije za preprečevanje korupcije.

Deli s prijatelji