PRIZNANJE

Med najzaslužnejšimi gospodarstveniki tudi Ivan Zidar

Objavljeno 06. april 2013 22.00 | Posodobljeno 06. april 2013 22.06 | Piše: S. N.

Na zidu najboljših na GZS tudi glavna zvezda afere Čista lopata.

Ivan Zidar

LJUBLJANA – Nekdaj alfa in omega slovenskega gradbeništva in predvsem avtocestnih poslov Ivan Zidar, ki je kariero neslavno končal kot glavni akter afere Čista lopata, je še vedno med najzaslužnejšimi slovenskimi podjetniki. Na Gospodarski zbornici Slovenije (GZS) je na zidu najboljših in najzaslužnejših slovenskih gospodarstvenikov z izjemnimi podjetniškimi dosežki tudi on. Zanimalo nas je, ali morda pri GZS kaj razmišljajo, da bi Zidarja s tega seznama vendarle umaknili oziroma kaj sporočajo s to objavo javnosti, upoštevajoč dejstvo, da je bil Ivan Zidar spoznan za krivega več kaznivih dejanj.

GZS podpira in zahteva od države hitre in učinkovite kazenske in sodne postopke

V imenu GZS je svetovalec predsednika zbornice Goran Novković zapisal: »Gospodarska zbornica Slovenija (GZS) posebno pozornost, zlasti v zadnjih letih, namenja delovanju pravne države in kritiki delovanja pravne države. V naši Agendi 46+, naboru kratkoročnih ukrepov za izhod Slovenije iz krize, je prav poglavje o pravni državi na prvem mestu. Slovenija bo gospodarsko uspešna le, če bo res delovala kot pravna država.

GZS podeljuje svoje nagrade vsako leto za dosežke v prejšnjem letu. Ivan Zidar jo je kot predsednik uprave prejel leta 2005 za leto 2004. Nagrajenci so na seznamu za točno določeno leto. Zato GZS ne more odstranjevati posameznih imen, saj nima niti vsebinske tehtne podlage za kaj takšnega. SCT je bil sicer že pred leti, ko ga je vodil Ivan Zidar, izključen iz GZS, ker ni poravnaval svojih obveznosti.

V zadnjih letih GZS veliko pozornost posveča metodologiji za izbor nagrajencev GZS, ki je bistvenega pomena za čim bolj kakovosten izbor nagrajencev.

GZS podpira in zahteva od države hitre in učinkovite kazenske in sodne postopke zoper vse, za katere obstaja sum kaznivega dejanja na področju gospodarstva. To mora biti tudi ena od prioritetnih nalog nove vlade v boju zoper korupcijo in gospodarski kriminal.«

 

Deli s prijatelji