DIREKTOR UKOMA

Lajovic se poslavlja, kdo ga bo zamenjal?

Objavljeno 16. avgust 2015 12.43 | Posodobljeno 16. avgust 2015 12.43 | Piše: Mo. S.

Direktorja urada vlade za komuniciranje naj bi se vlada odkrižala zaradi prisluškovalne afere.

Bivši novinar Boštjan Lajovic naj bi zaradi slabega dela padel v aferi Piranleaks.

LJUBLJANA – Prisluškovalna afera, ki je še dodatno skrhala slovensko-hrvaške odnose, naj bi s stolčka direktorja urada vlade za komuniciranje (Ukom) odnesla Boštjana Lajovica image, in sicer menda zaradi komunikacijskega zdrsa in neusklajenega komuniciranja ob izbruhu afere.

Vlada ga uradno (še) ni razrešila, njegovo ime lahko namreč še vedno najdemo na spletni strani Ukoma, prav tako sklepa o njegovi razrešitvi ne najdemo med vladnimi sporočili za javnost. Nekateri mediji pa poročajo, da naj bi se zamenjava zgodila po koncu poletnih počitnic, torej v začetku septembra.

Kot poroča Nedeljski dnevnik, naj bi Lajovica na čelu Ukoma zamenjala Kristina Plavšak Kranjc. Ta je bila nekaj časa tudi svetovalka za stike z javnostjo v kabinetu takratnega predsednika vlade Janeza Drnovška, zadnja leta pa je zaposlena na ministrstvu za kulturo. Zanimivo, Lajovicu naj bi leta 2009 vzela tudi mesto direktorja informacijskega urada Sveta Evrope v Ljubljani. Za mesto direktorja je namreč kandidiral tudi sam. 

Lajovica je na Ukom sicer pripeljala takratna premierka Alenka Bratušek.

Deli s prijatelji