PIRANLEAKS

Novi arbiter za milijon, na Cerarjevem odstrelu bivši novinar

Objavljeno 02. avgust 2015 12.37 | Posodobljeno 02. avgust 2015 12.53 | Piše: K. K.

Uradni odgovor, koliko nas stanejo arbitri v Haagu, je od slovenske oblasti nemogoče dobiti.

Prvi mož vlade naj bi terjal glavo bivšega novinarja.

LJUBLJANA – Potem ko smo pred dnevi razkrili, da so nas samo honorarji za razne arbitražne agente in odvetnike, med katerimi je tudi zloglasna Simona Drenik, stali dva milijona in pol evrov, kar je 1351 minimalnih plač,image je po poročanju spletnega portala Požareport nemogoče priti do podatka, koliko nas stane celotna arbitraža, torej tudi arbitražna sodnika.

Ženske so obogatele

Medtem ko je samo profesorica z ljubljanske pravne fakultete Mirjam Škrk kot agentka v preteklosti v žep pospravila četrt milijona evrov, Vasilka Sancin pa v dveh letih kot odvetnica 50 tisočakov, je po neuradnih podatkih dosedanji slovenski arbiter, ki so ga Hrvatje ujeli v prisluhe, ko je z Drenikovo izmenjaval informacije in prejemal napotke, za svoj angažma pobral pol milijona evrov. Še dražja naj bi bila po neuradnih podatkih portala nova rešitev, ki jo je sprejela vlada Mira Cerarja. Francoz Ronny Abraham naj bi funkcijo prevzel za milijon evrov.

image
Kdo je z arbitražo dobro zaslužil.

Cerarjevi ne vedo, koliko stanejo njihove rešitve

Ampak to so le neuradne informacije, v kabinetu predsednika vlade namreč informacij, koliko bo davkoplačevalce stala rešitev, do katere so se dokopali, nimajo. Imeli naj bi jih, tako so ocenili Cerarjevi, pri zunanjem ministru Karlu Erjavcu, kjer pa pravijo, da plačilo arbitrov ureja arbitražno sodišče. So pa priznali, da ocenjujejo stroške arbitraže na 5.415.354,60 evra. Ali v to sodijo bajni honorarji slovenskih profesoric, niso pojasnili.

Naj bi pa, če ne bo padel zunanji minister Erjavec, Cerar žrtev za slab odziv v aferi Piranleaks našel v svoji hiši. Na odstrelu naj bi bil po poročanju portala bivši novinar, danes šef vladnega urada za komuniciranje Boštjan Lajovic – zaradi slabega komuniciranja med izbruhom prisluškovalno-arbitražne afere. Lajovic je sicer delo tiskovnega predstavnika prej opravljal pri bivšem predsedniku republike Danilu Türku.

Deli s prijatelji