TOŽBA

Krivdno razrešena Duhovnikova si želi odškodnine

Objavljeno 28. junij 2012 11.20 | Posodobljeno 28. junij 2012 10.27 | Piše: S. J.

Na sodišče pa ne bo šla le Duhovnikova, o tožbi zoper bivšo upravo naj bi razmišljali tudi v nadzornem svetu.

Matejo Duhovnik so že zjutraj obiskali policisti.

LJUBLJANA – Matjaž Knez z današnjim dnem začasno prevzema posle zdaj že nekdanje predsednice uprave Darsa Mateje Duhovnik. O tem, kam odhaja z Darsa, pa je Duhovnikova po poročanju Financ odgovorila, da »v lepšo prihodnost«.

Jo že čaka nov direktorski stolček?

Po poročanju spletne strani Požareport.si pa se nekdanja prva dama slovenskih avtocest ne bo dala kar tako. Duhovnikova bo na pristojno sodišče vložila tožbo, in kljub temu da je bila krivdno razrešena, zahtevala primerno odškodnino. S sodiščem pa menda grozijo tudi v nadzornem svetu, saj še niso izključili kazenske in odškodninske odgovornosti bivše uprave. 

Očitno pa Duhovnikova ne bo izgubljala časa z iskanjem nove zaposlitve, saj bo morda na direktorskem stolčku Javnega Holdinga Ljubljana zamenjala Zdenko Grozde.

Slovo pod taktirko novih nadzornikov

Kot smo poročali, je v sredo Duhovnikova na Dars še zadnjič prišla kot direktorica uprave. Zaradi hujših kršitev obveznosti, ki izhajajo iz zakona in pravnih aktov družbe, se je namreč morala po odločitvi nadzornega sveta skupaj s članico uprave Gordano Bošković posloviti.

Za čas do izvedbe javnega razpisa je nadzorni svet za začasnega predsednika uprave imenoval Kneza, za člana uprave pa Tineta Svoljšaka. Prvi je dosedanji direktor družbe ZIM, član mariborskega odbora Slovenske ljudske stranke in blizu mariborskemu županu Francu Kanglerju. Drugi pa je zaposlen v revizorski hiši KPMG.

 

Deli s prijatelji