NEURADNO

Duhovnikova nič več prva dama Darsa

Objavljeno 27. junij 2012 16.14 | Posodobljeno 27. junij 2012 20.24 | Piše: T. L., Ma. F.

Za mesec dni jo bo nadomestil Matjaž Knez, v tem času naj bi pripravili razpis.

Mateja Duhovnik, predsednica uprave Darsa

LJUBLJANA – Nadzorni svet Darsa je danes zaradi hujših kršitev obveznosti, ki izhajajo iz zakona in pravnih aktov družbe, razrešil predsednico in članico uprave družbe Matejo Duhovnik in Gordano Bošković. Za čas do izvedbe javnega razpisa je za začasnega predsednika uprave imenoval Matjaža Kneza, za člana uprave pa Tineta Svoljšaka.

Soglasna odločitev za razrešitev

Kot je novinarjem povedal predsednik nadzornega sveta Dušan Hočevar, se je nadzorni svet za razrešitev Duhovnikove in Boškovićeve odločil po temeljiti razpravi o poročilih, ki jih je na zahtevo nadzornikov pripravila uprava družbe. Odločitev za razrešitev je bila soglasna. Nadzorni svet je pri Duhovnikovi in Boškovićevi ugotovil, da sta z opustitvijo skrbnosti vestnega in poštenega gospodarja huje kršili obveznosti, ki izhajajo iz njune poslovodne funkcije, je pojasnil Hočevar.

Javen razpis v roku meseca dni

Do izvedbe javnega razpisa za predsednika in člana uprave Darsa - razpis bo pripravljen in objavljen v roku meseca dni - bosta družbo vodila Knez in Svoljšak. Duhovnikova in Boškovićeva bosta primopredajo z novo začasno upravo opravili v četrtek ob 9. uri.

Po treh letih s čela Darsa

Mateja Duhovnik je bila pred funkcijo predsednice uprave več let članica nadzornega sveta Darsa, nadzornike je v letu 2009 nekaj časa tudi vodila. Po sporazumni razrešitvi takratne uprave družbe s Tomislavom Nemcem na čelu je kot v.d. predsednice uprave v začetku septembra 2009 prevzela vodenje Darsa, vlada pa jo je za petletni mandat na čelo družbe imenovala sredi oktobra 2009.

Deli s prijatelji