PRIMOPREDAJA

Kot po maslu: z novo službo Štefanecu tudi novo posojilo

Objavljeno 31. marec 2014 10.54 | Posodobljeno 31. marec 2014 10.35 | Piše: T. L.

Primopredaja med starim in novim vodstvom KPK se ne bo zgodila pred očmi javnosti.

Boris Štefanec ne bo odstopil.

LJUBLJANA – Odvetnik Boris Štefanec danes točno opoldne prevzema posle predsednika Komisije za preprečevanje korupcije (KPK). Bo pa Štefanec očitno precej osamljen: potem ko sta ga precej hitro zapustila oba namestnika Jurij Ferme in Darko Stare, tudi današnje, sprva pred fotografskimi kamerami napovedane primopredaje poslov med nekdanjim vodstvom in zdajšnjim predsednikom ne bo. Medijskega pompa si je po poročanju Požareporta Štefanec menda zaželel, ni pa temu bil naklonjen Goran Klemenčič, nekdanji predsednik KPK

Da so časi naklonjeni Štefanecu, pa kaže tudi podatek, da je z novo službo, ki jo je dobil kljub katastrofalno spisanemu življenjepisu, brez znanja tujih jezikov in brez izdelane vizije o delovanju KPK image, dobil tudi novo posojilo, ki ga je najel sočasno s prihodom v KPK.

Dobil je nov kredit, več pa ne pove

Štefanec je za časnik Finance potrdil, da je dobil novo in ugodnejše posojilo, hkrati pa zagotavlja, da je posojilo začel urejati pred prihodom v KPK.  »Res sem v dogovoru z banko za novo posojilo, a ti dogovori so se začeli že pred mojo kandidaturo. Gre za povsem običajno zamenjavo manj ugodnega stanovanjskega posojila pri Raiffeisen banki z ročnostjo 20 let za ugodnejše 7-letno potrošniško posojilo pri banki SKB,« nam je povedal Štefanec. Zneska in namena posojila nam ni želel razkriti, je pa zagotovil, da bo vse svoje premoženje in posojila v skladu z zakonom prijavil najpozneje v 30 dneh po imenovanju.

Pahor pa raje drsa ...

Del farse z imenovanjem prvega moža KPK se bo z današnjim prevzemom poslov očitno delno končal. Predsednik Borut Pahor, ki bi še edini lahko rešil kredibilnost KPK in Štefaneca odpoklical, tega očitno ne bo naredil in raje dobrodelno drsa po jeseniškem ledu.

Boris Štefanec bo tako danes postal prvi mož boja proti korupciji v Sloveniji. Na čelu komisije, ki je izgubila praktično ves ugled v očeh državljanov ...

Deli s prijatelji