STRAH GA JE

»Kot edini oče nisem mogel na maturantski ples svoje hčerke«

Objavljeno 13. avgust 2014 15.21 | Posodobljeno 13. avgust 2014 15.21 | Piše: Mo. S.

Franc Kangler se boji za svojo družino. češ da se nam niti sanje na, kaj se mu dogaja.

Franc Kangler.

LJUBLJANA – Potem ko so nekdanjemu mariborskemu županu in državnemu svetniku Francu Kanglerju pravnomočno sodbo zaradi domnevne izrabe položaja razveljavili in jo vrnili v novo odločanjeimage, ta zdaj pravi, da o vnovičnem potegovanju za županski stolček v Mariboru ne razmišlja.

Kot je povedal za Reporter, se boji razmišljati o kateri koli politični funkciji ali vlogi. »Strah me je za mojo družino, za mojega otroka, za sorodnike in prijatelje,« je povedal in dodal, da se nam niti sanja ne, kaj se dogaja.

Izpustil hčerin maturantski ples

Zaradi obsodbe na več kot šestmesečno zaporno kazen je izgubil mandat državnega svetnika, sam pa meni, da je sramota in velika žalost, da je bil pravzaprav obsojen zaradi tega, da bi izgubil mandat. Sodnik Boštjan Polegek je dejal, da Kangler pomeni nevarnost, da bi se vrnil v politično življenje, sam pa je o primeru pisal tudi varuhinji človekovih pravic. Meni namreč, da ravno zaradi obsodbe v letu in pol ni dobil nobene službe, boji pa se tudi, da mu nihče ne more povrniti ugleda. Pojasnil je, da kot edini oče ni mogel na maturantski ples svoje hčerke, ker je bil obsojenec. »Vsi bi me tam gledali kot zapornika, arestanta. To ni šala,« je še povedal za Reporter.

O svojem nasledniku Andreju Fištravcu pa je povedal, da je žalostno, da so ga ovadili in povabili na Komisijo za preprečevanje korupcije (KPK) dva meseca pred volitvami, saj da če bi živeli v »normalni demokraciji«, bi se to zgodilo že lani.

Deli s prijatelji