PATRIA II

Konec je, Jure Cekuta mora v zapor

Pravna sredstva so izčrpana.
Fotografija: Jure Cekuta je bil obsojen, ker naj bi Petra Zupana z obrambnega ministrstva napeljal, da mu je predal zaupne dokumente v zvezi z zadevo Patria. Obsojen je bil tudi Zupan, ki pa je medtem svojo kazen že prestal. FOTO: Ljubo Vukelič, Delo
Odpri galerijo
Jure Cekuta je bil obsojen, ker naj bi Petra Zupana z obrambnega ministrstva napeljal, da mu je predal zaupne dokumente v zvezi z zadevo Patria. Obsojen je bil tudi Zupan, ki pa je medtem svojo kazen že prestal. FOTO: Ljubo Vukelič, Delo

LJUBLJANA – Višje sodišče v Ljubljani je zavrnilo pritožbo Jureta Cekute na poziv okrožnega sodišča v Ljubljani na prestajanje zaporne kazni. To pomeni, da bo moral Cekuta v zapor praktično takoj, ko bo prevzel poziv, je povedal njegov odvetnik Janko Jerman in dodal, da so pravna sredstva izčrpana. Ali je Cekuta že prevzel poziv, ne ve, pravi pa, da se bo to zgodilo prej ali slej, saj se temu ni mogoče izogniti.

Zavrnjena pritožba

Okrožno sodišče v Ljubljani je poziv na prestajanje zaporne kazni za Cekuto, ki je bil v zadevi Patria II obsojen na štiri leta in štiri mesece zapora, izdalo potem, ko je zavrnilo vse Cekutove pritožbe in pritrdilo mnenju zdravniške komisije, da je dovolj zdrav za v zapor. Njegova obramba se je pritožila na višje sodišče, ki pa je zdaj njegovo pritožbo zavrnilo. Da je višje sodišče sprejelo odločitev, so potrdili tudi na okrožnem sodišču, vendar vsebine, dokler ne bo vročena vsem strankam postopka, ne želijo razkrivati.

V zaporu dovolj dobra zdravstvena oskrba

Jerman je poudaril, da ima Cekuta hudo sladkorno bolezen in težave s srcem. Prepričan je, da mu na Dobu, kamor mora v zapor, ne morejo v vsakem trenutku zagotoviti primerne zdravstvene oskrbe. Zdravniška komisija, ki je odločala o njegovem primeru, meni nasprotno: da mu na Dobu ustrezno zdravstveno oskrbo lahko zagotovijo, tudi če bi potreboval pogoste zdravstvene obravnave.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije