PREMOŽENJE

Klemenčič zaslišuje Popoviča

Objavljeno 24. oktober 2013 13.00 | Posodobljeno 24. oktober 2013 15.24 | Piše: A. L., K. K.

Popovič, pravzaprav njegov piarovec, vztraja, da je »čist«, kar naj bi ugotovila tudi davčna uprava.

Koprski župan Boris Popovič se od KPK vrača zadovoljen.

LJUBLJANA – »Nisem čutil posebnih pritiskov zaradi Nine Zidar Klemenčič,« je po današnjem zaslišanju pri protikorupcijski komisiji povedal Boris Popovič. Zaslišanje, ki ga je vodil Rok Praprotnik, namestnik šefa komisije Gorana Klemenčiča, je bilo po Popovičevi oceni korektno, kar ga je presenetilo, saj »je Praprotnik kot novinar Dela pisal proti meni«. Popovič, ki je pričakoval drugačno zaslišanje, se je po svojih besedah tudi drugače pripravil. V komisiji so prav tako ocenili, da je razgovor potekal korektno. »Glede zadev, ki so ostale nepojasnjene, bo zavezancu posredovan pisni poziv z ustreznim časovnim rokom za podajo pojasnil,« so še zapisali.

Neskladnost premoženja

Koprski župan Popovič je danes protikorupcijski komisiji, ki jo vodi Klemenčič, pojasnil izvor svojega premoženja. Okoli 10. ure, ko smo klicali njegovega svetovalca za odnose z mediji Sebastjana Jeretiča, nam je pojasnil, da sta ravno na poti v Ljubljano. Naj spomnimo, da naj bi bila Komisija za preprečevanje korupcije (KPK) ugotovila neskladnosti pri premoženju koprskega župana, o čemer smo poročali v članku Prek odvetnice želijo nadzorovati Gorana Klemenčiča?image. Popovič, pravzaprav njegov piarovec, vztraja, da je »čist«, kar naj bi ugotovila tudi davčna uprava.

Popovič je nedavno vložil kazensko ovadbo zoper Nino Zidar Klemenčič, ženo Gorana Klemenčiča. Leta 2010 naj bi bila koprskega župana napeljevala k zlorabi položaja, vendar je to odvetnica odločno zanikala. Iz KPK so takrat sporočili, da politični pritisk ne bo ohromil njihovega delaimage.

image

Deli s prijatelji