GOLJUFIVO

Kaj je pokopalo Mariniča na sodišču

Objavljeno 24. november 2012 09.27 | Posodobljeno 24. november 2012 09.27 | Piše: T. L.

Če bi Marinič vrnil poslanski mandat, bi ga v državnem zboru nadomestil predsednik podmladka SDS Andrej Čuš.

Branko Marinič (SDS) je osumljen goljufanja pri izpitu.

LJUBLJANA – Slovenski parlament dobiva še enega poslanca, ki se poslanskega stolčka oklepa za vsako ceno. Gre za poslanca SDS Branka Mariniča, ki kljub pozivom matične stranke SDS poslanskega položaja menda ne bo zapustil. Vsaj tako je zatrjeval medijem po prihodu iz sodišča. Kasneje, ko so se na sodbo ljubljanskega višjega sodišča, ki je potrdilo obsodilno sodbo kranjskega okrajnega sodišča, odzvali v stranki SDS, pa Marinič ni bil več dosegljiv za novinarje. Sicer pa je že napovedal pritožbo, tako da bo o poslančevem »znanju nemščine« očitno odločalo še vrhovno sodišče. 

Kljub pozivom vztrajajo na poslanskih stolčkih

Če Marinič ne bo odstopil s poslanskega položaja, se bo pridružil pisani skupini poslancev, ki se kljub dokazanim nečednostim ne želijo odpovedati položaju, denarju in privilegijem, ki jih prinaša poslanski položaj. In kdo vse spada v cvetober poslancev, ki so poskrbeli, da ugled parlamenta v očeh državljanov (še bolj) strmo upada? Borut Ambrožič, Ivan Vogrin, Ivan Simčič in Mitja Meršol.

Čuš namesto Mariniča

Če pa Marinič vrne poslanski mandat, ga bo v državnem zboru nadomestil predsednik podmladka SDS Andrej Čuš.

Kaj je pokopalo Mariniča na sodišču?

Katerih stavkov v nemščini po nareku sodnice poslanec Marinič ni znal zapisati? Po poročanju POP TV se ni izkazal pri zapisovanju enostavnih in osnovnih stavkov ter besed, kot na primer: Frankfurt ist eine grosse Stadt; In die Stadt ist das Bank; das perfect; wir müssen; das Mädchen; das Leben ...

 

Deli s prijatelji