STREHA V ŽIČKI KARTUZIJI

Jelinčiča skrbi: Želijo prepovedati krščanske simbole in postaviti muslimanske?

Prvak SNS se ne strinja z izbiro pomične strehe v Žički kartuziji.
Fotografija: FOTO: Dejan Javornik 
Odpri galerijo
FOTO: Dejan Javornik 

Obnova cerkve v Žički kartuziji še kar razdvaja. Cerkev sv. Janeza Krstnika bo namreč dobila pomično streho in razgledišče. Ob tem Zavod za varstvo kulturne dediščine Slovenije (ZVKDS) vztraja, da je pomična streha najprimernejša rešitev in da je to potrdila tudi stroka.

No, nasprotnikom takšne rešitve se je pridružil Zmago Jelinčič Plemeniti. Tako je pred dnevi Slovenska nacionalna stranka na komisijo za preprečevanje korupcije, državno revizijsko komisijo in računsko sodišče poslala zahtevo po nadzoru nad izvedbo javnega razpisa za obnovo Žičke kartuzije.

Takrat so sporočili, da so glede »na dejansko stanje in razvoj sanacije prepričani, da zadeva ne teče v skladu s konservatorskim aktom in principom dobrega gospodarja, nekateri pa celo sumijo na koruptivne postopke.«



Ob tem se Jelinčič sprašuje, zakaj nekateri tako vztrajno na kartuziji v Žičah želijo odprto streho. »Morda najprej prepovedati krščanska obeležja, v naslednjem koraku pa nanjo postaviti  muslimanske simbole,« je ocenil prvak SNS. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije