RAZSIPNO

Janša z zasebnim letalom na počitnice

Objavljeno 11. maj 2012 09.19 | Posodobljeno 11. maj 2012 09.19 | Piše: D. P.

Kako je plačal stroške, ki znašajo sedem njegovih mesečnih plač, ni znano.

Janša je z ženo kljub porazu proslavljal

LJUBLJANA – Slovenski premier Janez Janša naj bi med prvomajskimi prazniki (med 28. aprilom in 3. majem) z družino odšel na dopust v Grčijo. Kot poroča Žurnal, se je na pot odpravil z zasebnim letalom. Cena leta naj bi znašala med 10 in 20 tisoč evri. Kot so pojasnili iz predsednikovega kabineta, je vse stroške plačal sam.

Pol leta dela za dopust?

Na mestu je tudi pomislek, kako si je premier lahko privoščil tako drago potovanje. Njegova plača znaša okoli tri tisočake neto. Za let je torej odštel več kot polletni dohodek. Dodaten strošek predstavlja tudi plačilo varovanja. Kdo je pokril ta strošek, ni znano.

Janša zanikal pisanje medijev in priložil dokaze: družina Janša je potovala s čarterskim poletom

V plezalni raj

Letoval naj bi na otoku Kalymnos, nad katerim se navdušujejo plezalci. Ni naključje, tudi zakonca Janša sta namreč navdušena plezalca. Sporno je tudi dejstvo, da bi moral Janša 3. maja pričati na Dunaju v primeru Patrie, a se je zaradi zadržanosti opravičil. Njegov odvetnik je poslal dve opravičili, nekdanjega obrambnega ministra pa v Avstrijo ni bilo. Izkazalo se je, da se je tisti dan šele vračal z dopusta.

Deli s prijatelji