VOZOVNICA

Janša dokazal: v Grčijo letel za 200 evrov s čarterskim poletom

Objavljeno 11. maj 2012 14.29 | Posodobljeno 11. maj 2012 15.43 | Piše: Mi. S.

V dokaz je priložil rezervacijo agencije.

LJUBLJANA – »Apartma za 42 evrov na dan je japijevski ekces, letalska karta za 200 evrov pa je vredna od 10 do 20 tisoč evrov,« so se danes odzvali na spletni strani SDS na poročanje Mladine in Žurnala, o ekscesno dragem najemanju zasebnega letala. Dodali so, da sta oba medija v organizirani laži napadla predsednika SDS Janeza Janšo.

Na jug za 200, domov za 9500 evrov

»Navedene navedbe so laž. Predsednik Janša je skupaj s prijatelji iz plezalne druščine potovanje na otok Kalymnos v Grčiji rezerviral in plačal že 5. aprila 2012. Skupaj z družino je s čartersko linijo TUlfly odpotoval 28. aprila. Povratna letalska vozovnica na relaciji München–Kos je po osebi stala 200 evrov, trajekt Kos–Kalymnos pa 7 evrov po osebi. Apartma, kjer so bivali, pa je stal 42 evrov na dan. Celotno potovanje je plačal prek agencije Grad potovanja Pirc, dopust pa so morali predčasno prekiniti, ker je sin Črtomir zbolel, tako da so se vrnili dva dni prej. Za povratek so morali res plačati poseben prevoz (9500 evrov), in sicer manjše propelersko letalo, vendar je šlo za nujen primer. Prevoz so do zadnjega centa plačali sami,« so še pojasnili.

Prevoz je bil plačan tudi za varnostnika, ki je predsednika vlade spremljal, tako da povratni let v domovino državnega proračuna ni stal niti centa.

In zakaj Janše ni bilo na pričanje na Dunaj?

»In še pojasnilo glede vabila za pričanje na sodišču na Dunaju. Predsednik Janša je vabilo za pričanje prejel šele 25. aprila, kar je 4. maja v celoti pojasnilo tudi Okrožno sodišče v Ljubljani. Zaradi prepoznega vabila je zato svojo prisotnost opravičil.«

Deli s prijatelji