PUSTITE NAM OPRAVLJATI NALOGE

Janša poziva Slovence, da se oborožijo, policija svetuje, naj se vzdržijo nestrpnosti

Predstavnik policije je zagotovil, da policija dobro opravlja svoje naloge in bo zagotavljala varnost državljanov v največji možni meri.
Fotografija: Janez Janša. FOTO: Foto: Jure Eržen/delo
Odpri galerijo
Janez Janša. FOTO: Foto: Jure Eržen/delo

Od izraelsko-palestinskega konflikta, zaradi katerega se krepijo previdnostni ukrepi policije na eni in izrazi nestrpnosti na drugi strani, policija poziva, naj se državljani vzdržijo kakršnihkoli rasnih ali drugih nestrpnosti. Ob pozivu prvaka opozicijske SDS Janeza Janše k oborožitvi pa policija poziva vse, naj ji pustijo opravljati svoje naloge.

Ljubljanski policisti so sicer v četrtek obravnavali suma kaznivih dejanj terorizma oz. ščuvanja in javnega poveličevanja terorističnih dejanj in pridržala 20-letnega državljana Slovenije.

Zaradi tega so bile aktivnosti policije za varovanje četrtkovega shoda močno povečane, saj je najpomembnejša naloga policije zagotavljanje varnosti vseh udeležencev in naključno navzočih na kraju, so pojasnili. Shod je sicer potekal mirno, kršitev javnega reda in miru pa policisti niso beležili.

image_alt
Na Trgu republike odmevalo: »Skupaj stojimo, za mir in Palestino« (FOTO)

Janša pa je v svoji objavi na omrežju X delil posnetek, ki prikazuje skupino ljudi s palestinskimi zastavami, ki na Prešernovem trgu v arabščini vzklikajo Alah je velik. »Vrag je vzel šalo. Oborožite se. Legalno,« je predsednik SDS pripisal objavi.

image_alt
V koaliciji s komentarji skopi, Janša pa: »Tudi največji skeptiki so spoznali, da je vrag vzel šalo«

Predstavnik za odnose z javnostmi Policijske uprave Ljubljana Tomaž Tomaževic s pozivom ni bil seznanjen, zato tudi ni mogel komentirati posameznih dejanj in besed. Je pa v splošnem zagotovil, da policija dobro opravlja svoje naloge in bo zagotavljala varnost državljanov v največji možni meri.

image_alt
Janša že deli nasvete, kako zaustavljati terorizem v Sloveniji

Kako komentirate poziv predsednika SDS? 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije