TIK PRED ZDAJCI

Janša deli Pahorjevo usodo: Erjavec skače iz koalicije

Objavljeno 19. julij 2012 15.20 | Posodobljeno 19. julij 2012 15.20 | Piše: T. L.

Radovan Žerjav je aprila lani dejal, da DeSUS dvakrat na mesec napove svoj izstop iz koalicije.

Pahor, Erjavec in Janša.

LJUBLJANA –  Karla Erjavca se drži sloves, da njegova stranka pri sprejemanju odločilnih, a nepopularnih ukrepov ni najbolj pripravljena na sodelovanje. Tako je stranka delovala v mandatu Boruta Pahorja, podobna usoda pa očitno čaka tudi Janševo koalicijo. Upokojenska stranka je sprejemanje varčevalnih ukrepov, ki so prizadeli tudi upokojence, spremljala relativno mirno. Do zdaj. 

Bežen pogled v nedavna in odmevna dogajanja na političnem podiju pokažejo, da so se »težave z Erjavcem« začele že v času oblikovanja koalicije mandatarja Boruta Pahorja daljnega leta 2008. S Pahorjem sta imela kar nekaj težav, saj je Erjavec vztrajal pri obrambnem ministrstvu zaradi predhodnih »nedokončanih projektov«.

Znova je izbruhnilo leta 2010, ko se je od Pahorjeve vladne ekipe zaradi vožnje pod vplivom alkohola v službenem vozilu moral posloviti minister Henrik Gjerkeš, v DeSUS pa so vztrajali, da mora premier za ministrico za lokalno samoupravo predlagati Dušo Trobec Bučan, sicer bi koalicijo zapustili.

Tudi lani spomladi je DeSUS grozil z odhodom iz Pahorjeve koalicije, namero pa so kot prvi tudi uresničili. Aprila lani je tudi trenutni Erjavčev koalicijski partner Radovan Žerjav dejal, da DeSUS dvakrat na mesec napove svoj izstop iz koalicije.

Karl Erjavec pa se tudi v vladi Janeza Janše v zakulisju že pogovarja o oblikovanju nove koalicije.

Deli s prijatelji