LAH IZSTOPIL

Iz SDS v NSi, kam pa sedaj?

Meni, da bi stranka z Novakovo na volitvah dosegla boljši izid.
Fotografija: Zvonko Lah. FOTO: Jure Eržen
Odpri galerijo
Zvonko Lah. FOTO: Jure Eržen

LJUBLJANA – Poslanec Zvonko Lah je v torek izstopil iz poslanske skupine NSi, so sporočili iz stranke. Lah je bil v DZ izvoljen na listi SDS, a je od tam izstopil in se 1. februarja lani pridružil poslancem NSi. Na mizi ima zdaj ponudbo Zelenih Slovenije, a se za kandidaturo na njihovi listi še ni dokončno odločil. Lah iz stranke za zdaj uradno še ni izstopil, je pa potrdil, da bo to storil. Hkrati je pojasnil, da se je v NSi včlanil, ker je bil to pogoj za članstvo v poslanski skupini. Jim je pa že takrat dejal, da ga v poslanski skupini ne bo več, ko Ljudmila Novak ne bo več predsednica stranke.

Pritiski veliki

Lah je menil, da bi Novakova NSi popeljala tudi na letošnje parlamentarne volitve. Še danes pravi, da bi z njo stranka dosegla sedem odstotkov ali več, zdaj pa je stranka po javnomnenjskih anketah po njegovih besedah pod štirimi odstotki. »So bili pa pritiski tako veliki, da je odstopila,« je pojasnil. Potem ko je bil nekaj časa iz zdravstvenih razlogov odsoten, pa je »prišel v nemilost novega vodstva«.

Prednost drugi kandidatki?

Neuradno naj bi se sicer Lah odločil za odhod iz NSi po tistem, ko so interne ankete, ki jih je opravil NSi, v volilnem okraju, kjer je želel kandidirati, pokazale prednost drugi kandidatki. To naj bi bila Vida Čadonič Špelič, direktorica novomeške občinske uprave in nekdanja generalna direktorica veterinarske uprave oz. pozneje uprave za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin. Lah o verodostojnosti teh anket dvomi.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije