LUKA KOPER

Inšpektorica: Gašpar Mišič ne dela na črno

Objavljeno 15. oktober 2013 18.48 | Posodobljeno 15. oktober 2013 18.48 | Piše: T. L.

Po prvih evrih na računu predsednika uprave Luke Koper inšpekcijski nadzor nepravilnosti ni odkril.

Gašpar Gašpar Mišič.

KOPER – Potem ko je Gašparju Gašparju Mišiču na račun kanil prvi denar Luke Koperimage, ki na delo še vedno hodi brez podpisane pogodbe, je inšpekcijski nadzor Mišičevega službovanja končala tudi glavna inšpektorica za delo Nataša Trček. In zaključek? Po poročanju portala Žurnal24 je ugotovila, da novi predsednik uprave ne dela na črno in da nepravilnosti ni bilo.

Sicer pa je vlada Natašo Trček na položaj glavne inšpektorice inšpektorata za delo imenovala konec septembra, petletni mandat pa ji je začel teči 1. oktobra. 

Kot smo poročali, je Gašpar Mišič s 6. septembrom prevzel krmilo Luke, pogodbe o zaposlitvi ali pogodbe civilnega prava pa ni sklenil. Kaj se dogaja z Mišičevo pogodbo o zaposlitvi, je zanimalo tudi poslanca SDS Tomaža Lisca, zato je poslansko vprašanje v zvezi z delovnopravno zakonodajo naslovil na ministrico za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Anjo Kopač Mrakimage. Zaradi sumov o domnevnih nepravilnostih pri zaposlovanju je bil uveden postopek inšpekcijskega nadzora. Kot smo poročali, se je oktobra inšpektorica sestala z nadzorniki, ki Mišiču pogodbe niso daliimage

Odkrita ena nepravilnost

Pogodbo naj bi sicer po novem Mišiču dal novoizvoljeni nadzorni svet image. Kot pa poroča Žurnal24, je inšpektorica vseeno odkrila eno nepravilnost: Gašpar Mišič v roku osem dni od nastopa dela ni bil prijavljen v evidenco zavarovancev in uživalcev pravic iz pokojninskega in invalidskega zavarovanja, zato bo Zavodu za pokojninsko in invalidsko zavarovanje predlagala, da uvede postopek o prekršku. 

Deli s prijatelji