ZALETEL SE JE VANJU

Incident na Čopovi: namesto varnostnika je Goloba branila Tina Gaber

V kabinetu so pojasnili, da je šlo verjetno za tujca, ki se je namerno zaletel v predsednika vlade. Dodali so, da ga verjetno ni prepoznal.
Fotografija: Robert Golob in Tina Gaber FOTO: Vlada Republike Slovenije, Bostjan Podlogar/sta
Odpri galerijo
Robert Golob in Tina Gaber FOTO: Vlada Republike Slovenije, Bostjan Podlogar/sta

Na Čopovi ulici v Ljubljani naj bi se v soboto zgodil incident, v katerega naj bi bili vpleteni predsednik vlade Robert Golob, Tina Gaber in vidno okajeni neznanec. Kot poročajo na spletni strani Žurnala, naj bi se mimoidoči zaletel v Goloba, a na pomoč mu ni priskočil varnostnik, temveč kar Tina. Neznanca naj bi odrinila in mu nekaj zabrusila.

Da je do dogodka res prišlo, so potrdili tudi v premierjevem kabinetu. V pojasnilu so zapisali, da se je neznanec v premierja in njegovo partnerico očitno zaletel namerno in da je šlo verjetno za tujca, ki predsednika vlade ni prepoznal.

»Predsednikova partnerica Tina Gaber je instinktivno mimoidočega odrinila proti varnostniku, ta pa je postopal skladno z ustaljenimi smernicami. Podobnih situacij v mandatu predsednika vlade dr. Roberta Goloba še ni bilo. Večinoma ljudje pristopajo do predsednika z željo po pogovoru ali fotografiranju in so ob tem spoštljivi,« so še pojasnili in dodali, da sta premier in njegova Tina po dogodku nadaljevala opravke.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije