NEURJE

Huda ura: v vodi obtičala dva avtomobila

Objavljeno 22. junij 2017 09.47 | Posodobljeno 22. junij 2017 09.51 | Piše: Mo. S.

Meteorna voda je zalila več kleti, veter je podiral drevesa.

Gasilci PDG Laško so priskočili na pomoč.

LJUBLJANA – V sredo popoldne se je v več krajih po državi razbesnelo močno neurje. Z Goričkega so poročali o ogromnih ledenih zrnihimage, pestro pa je bilo tudi drugodimage.

Uprava za zaščito in reševanje tudi tokrat poroča o številnih zalitih kleteh, odkritih strehah in podrtih drevesih.

V Artičah in bližnji Dolenji vasi je močan veter razkril strehe na stanovanjskih objektih. Posredovali so gasilci PGD Brežice in PGD Globoko, ki so s folijo in strešniki pokrili razkrite strehe.

Vozili obtičali v vodi

Z območja Brezovice poročajo o več zalitih kleteh. Preserski prostovoljni gasilci so iz ene od kleti izčrpali osem kubičnih metrov vode, ta pa je vdrla tudi v kleti v Prevaljah pod Krimom in Kamniku pod Krimom. Gasilci so vodo izčrpali, malo po 19. uri pa sta na cesti Podpeč–Goričica v občini Brezovica pod nadvozom v vodi ostali dve osebni vozili. Posredovali so gasilci GB Ljubljana, PGD Kamnik pod Krimom in PGD Goričica. Vozili so potegnili iz vode, postavili zaščito in prečrpali okoli 40 kubičnih metrov vode.

V naselju Šturmovci v občini Videm je močan veter razkril strehi stanovanjskega objekta in gospodarskega poslopja. Gasilci PGD Videm pri Ptuju so oba objekta prekrili z nadomestnimi strešniki, skupno 10 kvadratnih metrov.

V Mali vasi je zaradi udara strele zagorel drog električne napeljave. Požar so pogasili gasilci PGD Zdenska vas. Sanacijo bodo izvedli dežurni delavci elektro podjetja.

Na cesti Žužemberk–Dobrava je veter podrl dve drevesi. Gasilci PGD Žužemberk so ju razžagali in odstranili.

Ob 23.48 pa je na cesto Paradiž–Meje v občini Cirkulane zaradi močnega vetra padlo še eno drevo. Posredovali so gasilci PGD Cirkulane.

Vremenoslovci tudi za danes napovedujejo vroče vreme s popoldanskimi nevihtami.

Deli s prijatelji