TOČA

FOTO: Goričko zajela toča v velikosti oreha

Objavljeno 21. junij 2017 18.34 | Posodobljeno 21. junij 2017 18.48 | Piše: O. B., M. U.

Uresničile so se napovedi, da bo na severovzhodu države klestila toča.

Foto: O. B., S. Š.
 
KUZMA – Komaj se je nekoliko bolj ogrelo ozračje in so se temperature dvignile nad 30 stopinj, že so na skrajnem severovzhodu deležni nevšečnosti. Ob veliki toplotni obremenitvi so predvsem gorički del Prekmurja zajele močne padavine, saj so se uresničile napovedi Agencije Republike Slovenije za okolje, kjer so že dopoldne opozarjali na večjo verjetnost pojava toče.
 
Na Goričkem je zdaj, kot kaže, toča že močno udarila, saj iz Dolnjih Slavečev v občini Grad na Goričkem poročajo o toči v velikosti oreha, ponekod celo kokošjega jajca.
 
image
 
Po najnovejših podatkih pa so bili ledenih zrn deležni tudi v Kuzmi in še nekaterih delih Goričkega, močen naliv pa je zajel tudi Cankovo in desni breg reke Mure, v okolici Gornje Radgone.
 
image
 
 
 
Uprava za zaščito in reševanje poroča, da je okrog 15.15 močno neurje s točo zajelo naselja v občini Kuzma. Ogled poškodb so opravile pristojne občinske službe in ugotovile, da je toča najhuje prizadela naselja Matjaševci, Dolič, Kuzma in G. Slaveči.
 
Gasilci PGD Matjaševci so očistili obcestne prepuste, ki so bili zamašeni zaradi močnega naliva in nanosa raznih odpadkov.
 
Toča je zajela tudi naselje Dolnji Slaveči v občini Grad.
 
 
 
 
 
Deli s prijatelji