NEPRIJAZNO VREME

Huda poledica na Koroškem in Štajerskem, na cestah plast ledu (FOTO)

Napovedi vremenoslovcev o poledici in žledu so se uresničile.
Fotografija: Na cestah je plast ledu, na asfaltiranih cestah je stanje že boljše, saj so jih solili in led se je stopil. FOTO: T. B.
Odpri galerijo
Na cestah je plast ledu, na asfaltiranih cestah je stanje že boljše, saj so jih solili in led se je stopil. FOTO: T. B.

Vremenoslovci so imeli spet prav. Zgodilo se je, kar so napovedali včeraj. Proti večeru je ponekod po Sloveniji začelo deževati. Ker pa so bile temperature nižje od 0 stopinj Celzija in je bil zrak hladen, se je dež ob stiku s tlemi zmrzoval in nastala je poledica. Na Koroškem je bilo že zvečer zelo ledeno, v Črni na Koroškem je bilo po cestah tudi do centimetra ledu, kar je onemogočalo promet. Do jutra so ceste večinoma že posuli s soljo in so že prevozne.

Avte je čez noč ovila ledena odeja. FOTO: T. B.
Avte je čez noč ovila ledena odeja. FOTO: T. B.
Hujše težave imajo tisti prebivalci v odročnih krajih koroških občin, kjer ceste niso asfaltirane, saj makadama zaradi okoljskih razlogov ne solijo. Skrb povzroča tudi vremenska napoved za naprej, saj strokovnjaki napovedujejo nov dež, zatem pa še sneg. Kakšna bo cesta po vsem tem, ni mogoče ugibati.

V četrtek zvečer je v naselju Podpeca, občina Črna na Koroškem, z vozišča zdrsnilo tovorno vozilo, ki je prevažalo utekočinjen naftni plin. Gasilci Koroškega gasilskega zavoda Ravne na Koroškem in PGD Črna na Koroškem so zavarovali kraj dogodka, vozilo stabilizirali in tako preprečili nadaljnji zdrs vozila.

Vremenoslovci so težave s poledico ob Koroški napovedali še za Štajersko in Prekmurje. 

Kot pišpejo na strani Neurje.si, žled ponekod že povzroča preglavice v cestnem in železniškem prometu na progi Maribor–Šentilj, Pragersko–Ptuj. Nekateri vozni redi so začasno prekinjeni ali spremenjeni (žled na vozni mreži).

Ponoči pa sneg

Arso napoveduje oblačen dan, občasno bo deževalo. Ponoči se bo meja sneženja spustila do nižin, jutri sredi dneva bodo padavine ponehale.

Led na avtu. FOTO: T. B.
Led na avtu. FOTO: T. B.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije