ODGOVOR

Gorenak: Ovadba ni dokaz, da so podpisi izginili na MNZ

Objavljeno 22. avgust 2013 15.22 | Posodobljeno 22. avgust 2013 15.24 | Piše: A. L.

Ovadba se nanaša na to, da je uslužbenka liste s podpisi po delovnem času pustila na svoji delovni mizi in jih ni zaklenila v omaro.

LJUBLJANA – »Kazenska ovadba zoper omenjeno uslužbenko seveda ni noben 'dokaz' za to, da so referendumski podpisi izginili na ministrstvu za notranje zadeve, saj se očitno ne nanaša na to, temveč na to, da je omenjena uslužbenka liste s podpisi po delovnem času pustila na svoji delovni mizi in jih ni zaklenila v omaro. To je torej vsebina kazenske ovadbe in nikakor ne gre za to, da bi omenjeni uslužbenki policija dokazovala, da jih je namenoma ali po čigavem naročilu kakor koli odtujila.« Tako je danes na svojem blogu zapisal nekdanji minister za notranje zadeve Vinko Gorenak.

Brez odgovora na vprašanje

Izpostavlja, da tudi kazenska ovadba zoper uslužbenko (za katero naj bi šlo, preberite v članku Našli krivca za izgubljene podpiseimage), tako kot tudi ugotovitve Komisije za preprečevanje korupcije in informacijske pooblaščenke, ni dala odgovora na vprašanje, kje so referendumski podpisi izginili. »Izjava generalnega sekretarja ZSSS Milana Utroše, ki krivdo za izginule referendumske podpise vali na mene, je zgolj in samo dokaz njegove že večkrat potrjene ultra leve politične usmerjenosti in ne sindikalnega dela,« je dodal.

»Če bi bilo res, bi Virant to že povedal«

Opomnil je še, da tudi sedanji notranji minister Gregor Virant ne verjame v politične motive pri izginulih referendumskih podpisih, temveč govori o malomarnem delu: »Če bi obstajali kakršni koli dokazi, da so bili izginuli referendumski podpisi odtujeni na ministrstvu za notranje zadeve, verjamem, da bi Virant to z veseljem povedal javnosti.«

Deli s prijatelji