SREČANJE

Predsednik vlade: »Današnje srečanje mi je bilo v veliko veselje«, Janša: »Evo, korupcija v ⁦vladi ⁩iz prve roke.« (VIDEO)

Robert Golob se je srečal z generalno direktorico Organizacije Združenih narodov za izobraževanje, znanost in kulturo.
Fotografija: Robert Golob. FOTO: Jože Suhadolnik/delo
Odpri galerijo
Robert Golob. FOTO: Jože Suhadolnik/delo

Predsednik vlade Robert Golob se je danes srečal z generalno direktorico Organizacije Združenih narodov za izobraževanje, znanost in kulturo Audrey Azoulay. Pogovor je bil osredotočen na področje sodelovanja med Slovenijo in UNESCOM, so sporočili iz vlade.

Kot so pojasnili, sta govorila o razvejanem in bogatem sodelovanju med Slovenijo in Unescom ter se zavzela za tesno sodelovanje tudi v okviru Varnostnega sveta Združenih narodov, predvsem v mesecu, ko mu bo Slovenija predsedovala. Dotaknila sta se tudi humanitarne katastrofe na območju Gaze, kjer je Unesco aktiven predvsem preko agencije ZN za pomoč palestinskim beguncem (UNRWA).

Predsednik vlade se je Azoulay zahvalil za sopredsedovanje globalnemu forumu o etiki v umetni inteligenci, ki je danes potekal na Brdu pri Kranju.

Golob je bil nad srečanjem očitno zelo zadovoljen: »Današnje srečanje mi je bilo v veliko veselje

Sicer pa je imel predsednik vlade popoldan tudi srečanje z pravosodno ministrico, saj sta se z Dominiko Švarc Pipan znova pogovorjala o njeni politični usodi.

No svoj komentar srečanja predsednika vlade in generalne direktorice, pa ima tudi šef SDS Janez Janša. Tako je objavil posnetek poročila o srečanju iz POP TV in dodal: »Evo, korupcija v ⁦vladi ⁩iz prve roke.«

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije