OBNOVE

Gneča zna biti velika: raje ne na ljubljansko obvoznico

Od sobote se obetajo zastoji.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Uroš Hočevar, Delo
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Uroš Hočevar, Delo

LJUBLJANA – Zaradi zaključevanja del na vzhodni ljubljanski obvoznici bo od sobote od 14. ure do srede do 22. ure za ves promet zaprt krak, ki od predora Golovec vodi na južno obvoznico. Od galerije Strmec prek predora Golovec bo promet urejen le po enem pasu, so sporočili iz Darsa.

Iz smeri dolenjske avtoceste bo v času zapore promet na južni ljubljanski obvoznici med predorom Debeli hrib in izvozom Ljubljana jug na razdalji približno enega kilometra prav tako urejen po enem pasu. Na priključku Ljubljana jug bosta zaprta oba izvoza z avtoceste, tako iz smeri dolenjske avtoceste kot tudi južne ljubljanske obvoznice.

Kot so pojasnili pri Darsu, bo promet za Koper v razcepu Zadobrova preusmerjen na severno in zahodno ljubljansko obvoznico, na razcepu Kozarje pa bodo na kraku, ki z zahodne obvoznice vodi na primorsko avtocesto, za večjo pretočnost prometa začasno vzpostavili dva pasova za neposredno vključitev vozil na primorsko avtocesto.
 

Obvoz bo, a šestkilometrski

Za tiste, ki bodo kljub spremenjeni signalizaciji peljali skozi predor Golovec, bo obvoz urejen tudi čez približno šest kilometrov oddaljen priključek Šmarje - Sap na dolenjski avtocesti, kjer bodo lahko obrnili in pot nadaljevali nazaj proti južni ljubljanski obvoznici.

Pri Darsu so izpostavili, da so termin zapore med 11. in 15. avgustom izbrali na podlagi preteklih prometnih podatkov, saj je tedaj na omenjenem odseku pričakovati najmanjše obremenitve.
 

Tudi proti Domžalam dela na cesti

Zaradi preplastitve dotrajanega vozišča voznega pasu na delu odseka Šentjakob–Domžale proti Mariboru bo od sobote, 11. avgusta, od 5. ure zjutraj do nedelje, 12. avgusta, predvidoma do 16. ure promet na razdalji enega kilometra urejen le po prehitevalnem pasu. Obstaja možnost zastojev.


Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije