PODELITEV

FOTO: Zasijala je nova Delova podjetniška zvezda

Prejelo jo je škofjeloško podjetje Polycom.
Fotografija: Delove podjetniške zvezde na Brdu pri Kranju. Laskavi naziv je dobil škofjeloški Polycom. FOTO: Voranc Vogel, Delo
Odpri galerijo
Delove podjetniške zvezde na Brdu pri Kranju. Laskavi naziv je dobil škofjeloški Polycom. FOTO: Voranc Vogel, Delo

BRDO PRI KRANJU – Delovo podjetniško zvezdo je prejelo škofjeloško podjetje Polycom v lasti bratov Iztoka in Igorja Stanonika. Komisijo je podjetje prepričalo z rastjo poslovanja na zahtevnem avtomobilskem trgu, digitalizacijo, izobraževanjem kadrov in s potencialom uspešnega nadaljnjega poslovanja.

Strokovna komisija je Polycom izbrala med desetimi nominiranimi malimi in srednjimi hitrorastočimi družbami. Polycom razvije izdelek ter orodje in proizvaja polimerne izdelke. Komisija je zapisala, da jim uspeva imeti vrhunske kompetence in odlično organizacijo poslovanja. Predsednik uprave Polycoma Iztok Stanonik je poudaril, da imajo nagrade čedalje večji pomen in jim pomagajo pri iskanju kadra. »Hkrati opažamo, da tudi zaradi tega in večje prepoznavnosti dobivamo v podjetje več prošenj za različna delovna mesta, tudi za taka, za katera smo včasih menili, da kadrov ni mogoče dobiti.« 

Izvozili bodo kar 90 odstotkov izdelkov

Polycom je čiste prihodke od prodaje v zadnjih petih letih povečal za 75 odstotkov, na lanskih 31,2 milijona evrov. Pri tem je ustvaril skoraj dva milijona evrov čistega dobička. Po Stanonikovih besedah se usmerjajo na zahtevne trge, kot so Evropska unija, Severna in Srednja Amerika ter Azija. Za letos načrtujejo, da bodo izvozili kar 90 odstotkov izdelkov.
FOTO: Uroš Hočevar
FOTO: Uroš Hočevar

Opažajo pa pešanje gospodarstva v Evropi. Stanonik je opozoril, da si pred pešanjem ne smemo zatiskati oči. V podjetju ga opažajo od sredine avgusta, vendar so v zadnjih mesecih pridobili nekaj naročil. »Avgusta je bila prodaja bistveno manjša od pričakovane,« je pojasnil in dodal, da od julija do začetka novembra niso dobivali novih projektov.

Nagrada bralcev podjetju Vasco

Nagrado bralcev pa je prejelo podjetje Vasco iz Šenčurja, ki malim in srednjim podjetjem zagotavlja poslovno programsko opremo. Velja omeniti še preostalih devet podjetij, ki so se potegovala za laskavi naziv. To so bila: Pipistrel, D.Labs, Vasco, Solis Straža, Acies Bio, Labena, Mineralka, MI Elektronika in Resalta.
Nominiranci. FOTO: Uroš Hočevar
Nominiranci. FOTO: Uroš Hočevar

Spomnimo, Delova podjetniška zvezda leta je lani postalo podjetje Dewesoft, priznano ime na svetovnem trgu merilne tehnike. 

Prenos smo spremljali v živo:

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije