V SPOMIN

FOTO: »V tej globoki bolečini in z energijo boš nadaljevala Domnovo poslanstvo«

Objavljeno 09. april 2016 18.11 | Posodobljeno 09. april 2016 18.15 | Piše: T. L.

Žalostna usoda še ne 21-letnega Domna Simoniča, od katerega so se poslovili v Vojniku in Londonu, se je dotaknila mnogih Slovencev in Slovenk.

LJUBLJANA – Ne le svojci, prijatelji, znanci in tisti, ki so imeli priložnost spoznati Domna Simoniča, tudi mnogi drugi, ki ga niso nikoli srečali, so pretreseni nad njegovo žalostno usodo.image Domen je izginil in bil dober mesec med pogrešanimi osebami. Pozivi in iskalne akcije niso pomagale, Domna niso našli. Do minulega petka, ko so njegovo truplo potegnili iz reke Drave.

S spoštovanjem do pokojnega mladeniča in njegovih najbližjih se je odzval velik del Slovenije. Z ganljivimi zapisi v spomin mladeniču in z besedami podpore, moči in občudovanja njegovim staršem in drugim sorodnikom, ki so doživeli grozljivo izgubo in velikansko bolečino. 

 

Zbrali smo nekaj zapisov Domnu v spomin, ki so jih na facebooku zapisali posamezniki (nelektorirano):

 

Andrejka: Domen sedaj si med angelčki, naj ti bo lepo

Matejaa: Koliko mladih ljudi se je dotaknil v tako kratkem času v Londonu. Res poseben fant . Naj počiva v miru in naj mu bo lahka slovenska zemljica.

Mira: Gledam sliko in žalost me preplavlja. Ne izgine, ne pojenja. Iskreno sočustvujem in pošiljam vso moč vesolja mami in očetu in jima izrekam iskreno sožalje!

Brigita: Starši ne bi smeli preživeti otroka. Izrekam vam iskreno sožalje. Bodite močni in dovolite si žalovati ...

Janez: Sožalje staršem, sorodnikom, prijateljem vseh treh mladih ljudi. Žalostno je, da je sploh do tega prišlo ..... Naj se zaustavi ta nesmiselna 'morija'. Imejmo odprte oči, pazimo eden na drugega. Vi, prekrasni angeli, pa počivajte v miru.

Marjanca: Vsa Slovenija žaluje za tem čudovitim mladim fantom. Kdo si je dovolil končati to polno, lepo, mlado življenje, ki je veliko obetalo? Upam, da se to čimprej razkrije in želim, da se tako grozne stvari ne bi nikoli več dogajale .... Sočustvujem ...

Andreja: Iskreno sožalje, pravijo da ni večje bolečine, kot takrat ko izgubiš edinega otroka. Mene se je zelo dotaknilo, saj sem osebno poznala Domna še kot majhnega, saj sta z mojim sinom skupaj obiskovala osnovno šolo. Še enkrat iskreno, iskreno sožalje. 

Urška: Sožalje. Policija ....Mislim, da je čas, da naredite, kar morate, preden spet izgine se ena nedolžna oseba. Tukaj je verjetno trpel on, in sedaj trpijo se starši... Koliko jih bo še moralo izginiti, da bo vse razkrito???  Žalostno!!!

Milena: Iskreno sožalje mami, očetu in vsem njegovim... Dragi Domen, zdaj si na žalost še ena lučka več na nebu in pazi na svoje bljižnje. Ne boš pozabljen, čeprav te nisem poznala, sem vseeno upala,da bi te našli živega ... Žalostno ...

image

Anita: Iskreno sožalje!!! In ni besed, da lahko človek izgine sredi noči in nihče nič ni videl, slišl... To je katastrofa!

Aleksej: Iskrene sožalje. Oba starša, za vajino herojsko držo, objem in poklon. Angelsko spremstvo Domnu.

Suzana: Kaj se mora prenesti materino srce, strah, upanje, izgubo...Čeprav Domna nisem poznala, sem mu včeraj v spomin doma prižgala svečko. Družini iskreno sožalje, na nebu pa je angel, ki bo čuval svojo mamo...

Milena: Verjetno ni hujše bolečine od izgube otroka. Domen, počivaj v miru in od zgoraj pazi na svoje ljube.

Milena: Sožalje družini, a koliko mladih fantov bo se moralo umreti in kdo je naslednji?????

Marija: Draga Eva, iskrene sožalje! Vem, da boš v tej globoki bolečini in s posebno energijo in voljo nadaljevala Domnovo poslanstvo, DOSEČI PRAVICO v tem krutem svetu. Študiral je pravo, ker je želel pomagati ljudem.

Vanya: Vsa ljubezen, ki si jo ustvaril medtem, ko si bil tu je se vedno tukaj... živiš v srcu vsakogar, ki si se ga dotaknil... Smrt konca življenje, nikoli pa ljubezni in spominov... Dragi mami Evi še enkrat iskreno sožalje. Izgubila sem ljubljene ljudi, ki sem jih neizmerno ljubila. Ostal mi je sin, za katerega bi dala zadnji dih. In zato, Eva, držite se, čeprav vem, da vse besede, ki vam jih izrekamo, ne morejo odtehtati bolečine, izpopolniti nastale praznine. Verjamem, da se nekoč nekje srečam z izgubljenimi ljubljenimi. Verjamem, da se boste nekoč tudi vi. Iskreno sožalje.

Monika: Da pa v Slovenijo prideš umret, bog pomagaj, res. Upam na odgovore... naj ti bo lepo za mavrico.

Branka: V tem času, odkar je bil pogrešan, je postal moj otrok, saj imam 4 otroke in trpela sem z starši ves čas iskanja, upala, da je živ. Grozljiva je bila vest, da ni. Iskreno sožalje staršem. A tebi nesrečni otrok, da te je to doletelo....bog ve, da se bo ugotovilo. Želim, da počivaš v miru in oprostiš temu zlemu svetu.

Majda: Moje iskreno sožalje mami in vsem domačim! Zdaj bodo vsaj vedeli, kje počiva! Počivaj v miru dragi fant!

Natalija: Pa je padla ta temna noč in prižgala se je mnogo prerana zvezdica, počivaj v miru, dragi otrok. Sožalje, uboga starša.

Deli s prijatelji