NAJHUJŠE V PREKMURJU

FOTO: Toča povzročila razdejanje, bralka Bojana: Pridelka ne bo

Objavljeno 08. julij 2015 21.18 | Posodobljeno 08. julij 2015 22.48 | Piše: A. K., O. B.

Neurja so po Sloveniji povzročila pravi kaos.

Razdejanje v Dolnjem Lakošu.

LENDAVA – Nekatere dele Slovenije so v popoldanskih urah prizadela neurja s točo. Prebivalcem je ponekod veliko preglavic povzročal tudi veter, ki je odkrival strehe, rušil drevesa in drogove, zato se je na teren odpravilo veliko gasilcev. Ponekod poročajo tudi o poplavljenih ulicah in cestah.

Današnje poslabšanje vremena ni prizaneslo niti Prekmurju, saj je številna območja prizadela toča, veter je ruval drevesa, odkrival strehe.

»Pridelka ne bo«

Pisala nam je bralka Bojana iz Dolnjega Lakoša v občini Lendava. Tam je toča dobro udarila. »Pridelki so uničeni, bučnega olja ne bo. Pogled na razdejanje je žalosten. Tudi vinogradniki poročajo o veliki škodi v vinogradih. Narava res ne prizanaša,« nam je sporočila in dodala, da jih je strah, da hudi uri še ni konca.

FOTO: Toča luknja strehe, ulice so poplavljene

image
Takšna je bila videti radarska slika ob 18. uri. Foto: Arso

Toča, nalivi, strele

Oglasila se je tudi bralka Aleksandra iz okolice Cerkvenjaka, kjer je prav tako padala toča. »Takole jo je nasulo pred dobre pol ure v okolici Cerkvenjaka,« je zapisala. Težavam pa še ni videti konca. V Slovenj Gradcu je okoli 18.30 strela udarila v drevo, ki ogroža stanovanjsko hišo na Legenski cesti. Iz Murske Sobote poročajo, da je prišlo do naliva, ki je zalil cesto.

image
Nevihta v Velenju. Foto: bralka Maja

Nevihte po vsej Sloveniji

Nevihta je zajela tudi Velenje, iz katerega se nam oglaša bralka Maja. Po poročanju uprave za zaščito in reševanje je neurje zajelo občine Muta, Dravograd in Radlje ob Dravi, kjer so na terenu gasilci PGD Radlje, Vuhred in Brezno-Podvelka.

Gasilci PGD Veržej so nekaj minut pred 20. uro pred stanovanjsko hišo v Veržeju nameščali protipoplavne vreče zaradi nevarnosti, da bi meteorna voda zalila objekt.

Kako je pri vas? Pošljite nam fotografije!


 

Deli s prijatelji