HUDA URA

FOTO: Toča luknja strehe, ulice so poplavljene

Objavljeno 08. julij 2015 19.12 | Posodobljeno 08. julij 2015 20.19 | Piše: A. K.

Nekatere dele države so že zajele nevihte in nalivi.

Toča je kriva za vse.

MURSKA SOBOTA – Slovenijo so ponekod že zajele nevihte s točo. Po poročanju uprave za zaščito in reševanje so v naselju Pušča v okolici Murske Sobote poplavljene ulice. Gasilci so na terenu tudi v Črešnovcih, kjer je tolkla toča. Toča je padala tudi na območju Lendave. V vasi Hotiza naj bi bila toča preluknjala streho. 

Padajo drogovi, gasilcem odkrilo streho

Gasilci imajo polne roke dela tudi s podrtimi drevesi, ki ovirajo promet in padajo na objekte. V Čentibi je drevo padlo na cesto in pri tem podrlo električni drog. Nekaj minut pred četrto uro so delavci cestnega podjetja odstranili podrto drevo, ki je padlo na cesto v Beltincih. O podrtem drevesu poročajo tudi iz Lendave in Juršincev.

Uprava za zaščito in reševanje poroča še, da v Gornjem Lakošu potrebujejo pomoč, saj se ruši del terase. Toda pomoč potrebujejo tudi gasilci. PGD Lešane je namreč okoli 17. ure sporočilo, da jim je odkrilo gasilski dom.

image
Stanje ob 15.05 uri. Foto: meteo.si

Drevo pretrgalo električne vodnike

Iz Sv. Trojice v Slovenskih goricah poročajo o podrtem drevesu, prav tako podrto drevo ovira promet v Pesnici. To je padlo čez cesto pri župnišču sredi Jakobskega Dola. Iz Pesnice pa poročajo o drevesu, ki je pretrgalo električne vodnike in padlo na streho stanovanjskega objekta v naselju Jelenče. Intervenirali so gasilci PGD Pesnica.

Po 17. uri se stanje po Sloveniji ni umirilo. Ob 17.10 se je smreka podrla na transformatorsko postajo v Svetem Juriju ob Ščavnici, tam pa je prav tako močan veter odkril streho gospodarskega poslopja v naselju Grabonoš. 

Za več odkritih streh so dobili prijave v Lendavi, PGD Gaberje pa se je odpravilo na teren. V naselju Trimlini je toča poškodovala ostrešje stanovanjske hiše, v občini Beltinci v naselju Melinci pa je sunek vetra nagnil električni drog.

Iz Murske Sobote poročajo, da tam pada manjša toča. 

VIDEO: Neurje odkriva strehe, strele treskajo in netijo požare

»Ne zadržujte se na reki ali pod drevesi«

Nevarnosti neurij se zavedajo tudi v Beli krajini, kjer je bilo v zgodnjih popoldanskih urah vse mirno. Iz kampa Podzemelj ob Kolpi svojim obiskovalcem sporočajo: »Spoštovani naši gosti, glede na to, da je danes popoldne/zvečer za jugovzhodno Slovenijo napovedan rdeči alarm za neurja in nevihte, vas naprošamo, da se danes popoldne po 18. uri ne odpravljate na Kolpo. Prav tako se ne zadržujte na reki ali pod drevesi. V primeru neurij zapustite plažo in šotore ter pridite na teraso gostinskega lokala pod streho na varno. Upamo, da nam bo mati narava prizanesla.«

Bralci iz vse Slovenije nam poročajo, kako je pri njih. Kakšno pa je stanje pri vas?

Izpolnite spodnji obrazec in nam pošljite fotografije!
 

Deli s prijatelji