HUDA URA

FOTO: Tako je udarilo v Krškem, vode zalivale kleti

Objavljeno 10. junij 2015 10.10 | Posodobljeno 10. junij 2015 09.23 | Piše: M. U.

Burno vremensko dogajanje je zaznamovalo večer in noč.

SELNICA, CELJE, KOMENDA, VOJNIK, KRŠKO – V torek zvečerimage in ponoči je vreme povzročilo kar nekaj preglavic po državi. Predvsem so težave povzročale meteorne vode in udari strel.

Udarilo je v hiši ...

Poročali smo, da je v torek ob 19.26 v kraju Spodnje Pijavško, občina Krško, v stanovanjski objekt udarila strela. Gasilci PGE Krško in PGD Krško so zavarovali kraj dogodka, s toplotno kamero pregledali ostrešje objekta in poškodovani del pokrili s kritino. Poleg dveh kvadratnih metrov ostrešja je poškodovano tudi osebno vozilo, na katero je padla kritina. Na fotografijah si oglejte škodo, ki jo je povzročila strela.

... v napravo za odpiranje in zapiranje železniških zapornic

Ob 18.55 je v naselju Bukošek, občina Brežice, strela udarila v napravo za odpiranje in zapiranje železniških zapornic. Promet so urejali policisti. Dežurni delavci Slovenskih železnic so napako odpravili ob 19.50, poroča uprava za zaščito in reševanje.

Ob 19.55 so v naselju Črešnjevec ob Dravi gasilci PGD Selnica po močnem deževju očistili kanale in izčrpali meteorno vodo iz cestnega jaška, ki je ogrožala zalitje dveh hiš. Ob 20.35 je na Murnovi ulici na Ljubečni meteorna voda zalila kletne prostore stanovanjske hiše. Posredovali so gasilci PGD Ljubečna, ki so izčrpali manjšo količino vode iz kleti ter preprečili vdor vode. Ob 20.38 je v Medlogu v Celju močan veter strgal folijo, s katero je bil prekrit stanovanjski objekt, zato je vanj vdrla meteorna voda. Gasilci PGD Lopata so s folijo ponovno prekrili ostrešje objekta.

Voda v garažah in kleteh, poslopje pogorelo

Ob 21.18 je na Kerševi ulici v Vojniku meteorna voda zalila garažo in kletne prostore objekta. Gasilci PGD Vojnik so iz prostorov izčrpali pet kubičnih metrov meteorne vode. Ob 20.48 so v Jezerškovi ulici v Komendi gasilci PGD Komenda pomagali odstraniti vodo, ki je zaradi močnega naliva vdrla v stanovanjsko hišo.

Zaradi udara strele je zagorelo kmetijsko gospodarsko poslopje v Močlah v občini Šmarje pri Jelšah. Gasilci so požar omejili in tako preprečili, da bi se razširil na sosednje objekte, ter ga pogasili. Iz objekta jim je uspelo rešiti vso živino ter nekaj kmetijske mehanizacije. Objekt je uničen v celoti, višina gmotne škode pa ni znana. 

Kakšne so bile razmere pri vas? Ste imeli težave zaradi poplav, toče, udarov strel? Pišite nam.

Deli s prijatelji