VREMENSKA UJMA

FOTO: Besni neurje, vmes pada toča

Objavljeno 09. junij 2015 20.36 | Posodobljeno 09. junij 2015 22.13 | Piše: S. U.

Po podatkih Agencije RS za okolje bo ponoči nevihtna aktivnost nad Slovenijo zamrla.

Pokazala se je mavrica.

LJUBLJANA – »Kot je bilo sklepati po popoldanskem vremenskem dogajanju, se je na Gorenjskem pripravljalo neurje. No, v tem trenutku nad Radovljico besni neurje, vmes pa že pada toča. Le štiri kilometre stran v Lescah je vreme oblačno in dežuje, še štiri kilometre više proti Vrbi pa je sončno in skoraj brez oblačka. Neurje je pritavalo iz smeri Tržiča in upati je, da se ne bo preveč razbesnelo in s točo uničilo vrtov ter polj pod seboj,« se nam je iz Radovljice s podatki o vseh vremenskih pojavih javil naš dopisnik.

Najhuje v Posavju

O toči poročajo tudi naši bralci iz okolice Krškega. V Brežicah je v naselju Bukošek strela udarila v napravo za odpiranje in zapiranje zapornic. Te so v okvari, promet usmerja policija. Uprava za zaščito in reševanje poroča, da v naselju Spodnje Pijavško gori stanovanjska hiša zaradi udara strele. V Šmarju pri Jelšah je strela udarila v kmetijski objekt. Ob 20.39 so poročali o gorečem drevesu v Ljubljani.

Krajevne plohe in nevihte so se pojavljale tudi na severu države – močnejši nalivi so tako zajeli Gorenjsko ter širša območja Slovenj Gradca in Maribora. Kot iz škafa lije tudi v Kranju, kar je razvidno iz videa, ki nam ga je poslala bralka Mirjana. V Celju je ob 20.35 meteorna voda zalila kletne prostore stanovanjske hiše v Murnovi ulici na Ljubečni. O vodi v kleti pa poročajo tudi iz Komende in Vojnika.

image

Vir: Arso

Po podatkih Agencije RS za okolje bo ponoči nevihtna aktivnost nad Slovenijo zamrla.


Imate tudi vi težave z vremenom? Pišite nam.

 

Deli s prijatelji