ZDRAHE MED POSLANCI

FOTO: Romana Tomc napadla Tanjo Fajon: očita ji plagiatorstvo

Evropska poslanka SDS Fajonovi očita, da je prepisala njen tvit.
Fotografija: Tanja Fajon. FOTO: Roman Šipić, Delo
Odpri galerijo
Tanja Fajon. FOTO: Roman Šipić, Delo

Osem evropskih poslancev iz Slovenije je v začetku tedna odpotovalo v Strasbourg, kjer so na ustanovni seji po dolgih in mukotrpnih pogajanjih skupaj z drugimi poslanci izvolili novega predsednika Evropskega parlamenta Davida Sassolija, 14 podpredsednikov, razdelili pa so si tudi različne odbore.


Poslanka Romana Tomc (EPP/SDS) se je s tvitom pohvalila, da so poslanci njihove politične skupine dobili odbore, ki so jih želeli. S precej podobnim tvitom se je, sodeč po zapisu Tomčeve, oglasila še Tanja Fajon (SD/S&D), ki se je pri objavi nekoliko neprijetno zapletla. Besedilo naj bi prepisala od svoje kolegice in v naglici za seboj pustila nekaj originalnih nastavkov Tomčeve. Fajonova je tako objavila, da je Milan Zver njihov poslanec in da bo sedel v odboru, ki ga je sicer dobil Milan Brglez (SD/S&D). Kmalu je nepravilnosti odpravila.

Tomčeva je domnevno 'šlamparijo' javno objavila na twitterju in Fajonovi poslala dobronamerno sporočilo: »Tanja, če si že uporabila mojo predlogo, ime pa le spremeni.«


Kmalu so poznavalci družbenih omrežjih navajali, da je prva objavila tvit Fajonova in sploh ne Tomčeva, s sicer napačnim zapisom poslanca, ki nosi isto ime kot njegov kolega iz druge skupine – Milan.

Kdo je koga oziroma kdo je od koga, če sploh kdo, je vse prej kot dober začetek novega mandata slovenskih evropskih poslancev.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije