PRAZNIČNO

FOTO: Ljubljano že okrašujejo. Koliko bo to stalo letos?

Objavljeno 07. november 2013 20.16 | Posodobljeno 07. november 2013 20.16 | Piše: P. J.

Lani je bilo v prestolnici izobešenih 64 kilometrov lučk, vse skupaj pa je stalo 166.600 evrov.

Ljubljana je zasijala v svoji praznični luči

LJUBLJANA – V ponedeljek so v podjetju Javna razsvetljava v Ljubljani že začeli praznično krasiti prestolnico. Lučke so obešene že na drevesih Slovenski cesti pred Konzorcijem. Lani je bilo v Ljubljani nameščenih 64 kilometrov lučk. Stroški pa naj bi bili že nekaj let enaki, okoli 166.600 evrov. Koliko bo Ljubljančane praznična okrasitev stala letos, še ni znano.

V trgovinah je že vse pripravljeno

Trgovci in prodajalci nam na vsakem koraku že ponujajo praznične okraske in dekoracijo za dom. S pripravami na veseli december imajo veliko dela tudi v prestolnici. Bralka Jasna je ovekovečila lučke pred Konzorcijem, ki  čakajo na dan, ko jih bodo prižgali. V prejšnjih letih so v Ljubljani lučke vsako leto prižgali 3. decembra. V primerjavi z lanskim letom pa so letos okraševanje začeli tri dni prej.

Veja na glavo

Sicer pa je bil prvi dan okraševanja črn za našo bralko Zalo, na katero je med okraševanjem padla veja. V podjetju Javna razsvetljava sicer pravijo, da se je veja odlomila tam, kjer niso okraševali, vendar bodo šivi na glavi Zalo gotovo do konca življenja spominjali na ta dan.

Koliko točno bo letos stala razsvetljava in koliko lučk bo letos nameščenih po Ljubljani, smo vprašali tudi na MOL. Na njihove odgovore še čakamo.

Ste tudi vi opazili kaj nenavadnega, kar bi bilo po vašem mnenju treba deliti z drugimi? Pošljite nam svojo zgodbo ali fotografije prek spodnjega obrazca.

Deli s prijatelji