POMLAD

FOTO: Kako so se nastavljali soncu

Objavljeno 27. april 2012 20.52 | Posodobljeno 27. april 2012 20.53 | Piše: Mo. S.

Jutri se bodo temperature dvignile vse do 29 stopinj Celzija.

Z dojenčkom na morje.

LJUBLJANA – Praznik, začetek prvomajskih počitnic ter do zdaj zagotovo najtoplejši letošnji dan so na plan privabili tudi največje 'zapečkarje'. Temperature so se namreč dvignile do 27 stopinj – toliko so ob 15. uri namerili v Novi Gorici, Slovenj Gradcu, Celju, Krškem, Lendavi, Radencih in celo v Ljubljani.

Toplo vreme se bo nadaljevalo

Tudi drugje so se temperature gibale od 20 do 25 stopinj Celzija, z izjemo Obale, kjer so namerili 17 stopinj (Portorož). Ponoči in v soboto se bo nadaljevalo jasno in toplo vreme, zato imate še čas, da jo mahnete na morje, vendar pa se izogibajte najbolj obleganim mejnim prehodom.

Jutri se bodo temperature dvignile vse do 29 stopinj Celzija, oslabel pa bo tudi jugozahodni veter, ki nam je nagajal v zadnjih dneh. K nam prihaja topel in suh zrak, saj je nad severnim Sredozemljem in vzhodno Evropo območje visokega zračnega tlaka, so zapisali v Agenciji RS za okolje (Arso).

Izkoristite zadnje aprilske dni

Sončno vreme lahko pričakujemo vse do torka. Napoved kaže, da lahko takrat nastane kakšna ploha, zato zadnje aprilske dni izkoristite. Če boste ostali doma, si privoščite vsaj kakšen daljši sprehod. Če vas zanima, kaj se v vašem kraju te dni dogaja, pa smo vam pripravili tudi napovednik dogodkov.

Kako so današnje sonce ujeli Slovenci, si oglejte v galeriji zgoraj.

Deli s prijatelji