KAŽIPOT

Jutri na pohod ali v živalski vrt

Objavljeno 27. april 2012 19.00 | Posodobljeno 27. april 2012 18.55 | Piše: S. J.

Kar se da dobro izkoristite tople in proste dni, ki so pred nami.

Fotografija je simbolična.

Jutri bo najtoplejši dan praznikov, temperature se bodo dvignile celo do 28 stopinj Celzija. Četudi se niste odpravili na večdnevni oddih, proste dni pametno izkoristite, saj je izbira prireditev in aktivnosti za vse generacije pestra. Čez dan se lahko odpravite v naravo, zvečer pa si privoščite obisk kina, koncerta ali stand upa.

Ljubljana

Za najmlajše bodo jutri poskrbeli v Lutkovnem gledališču Ljubljana. Ob deseti uri otroška knjigarna Kres pod Gradom najmlajše vabi na pravljične urice. Uro kasneje bo v lutkovnem gledališču predstava o prijateljstvu za najmlajše z naslovom Vsi drugačni, vsi enakopravni. Po predstavi pa najmlajši lahko izdelajo tudi lutko.

Lepo vreme bo mnoge zvabilo tudi v živalski vrt, kjer bodo dopoldne poskrbeli za hranjenje živali s popestritvijo, ob 14. uri pa je organizirano opazovanje volkov in razlaga njihove govorice.

Zvečer se bo v Kavarni Grand hotela Union odvijal večer stand up komedije v angleščini. Zbrane bodo med drugimi zabavale tudi Ana Marija Mitić, Lucija Čirović in Tina Gorenjak.

Poskrbljeno bo tudi za vse ljubitelje glasbe. Tut En Kamn vabi na večer elektronske glasbe Brainstorm 2: Sound of the Underground. Za tiste bolj rokovsko navdahnjene pa bo v Scratch rock baru nastopila skupina PecheSlava.

Maribor

V sklopu Evropske prestolnice kulture bo jutri dopoldne v Mariboru nastopil mariborski posebnež Igor Irgolič, znan tudi kot Furgula. Pod naslovom Furgula forever bo prirejen enodnevni dogodek z lokacijo na zgornjem delu Slovenske ulice pred hišo številka 28, kjer se bo Furgula predstavil v vlogah krojača, DJ-ja, kuharja in mojstra kramarije.

Tudi v štajerski prestolnici bodo otroke zabavali v lutkovnem gledališču, jutri se obetata kar dve predstavi, Proces ali žalostna zgodba Josefa K. in Sneguljčica.

Za športne navdušence bo na nogometnem igrišču NK Železničar tekma ameriškega nogometa med Zagreb Thundersi in Generals Železničarji.

Zvečer bo v dvorani Gustaf v sklopu svoje slovenske turneje nastopil zagrebški bend Fjodor.

Koper

Na Primorskem, natančneje v Padni, lahko jutri obiščete kulinarično prireditev Praznik olja in bledeža ali pa se odpravite na Boškarinova pot – krajši animacijski pohod od Padne do Nove vasi. Teren je nezahteven in primeren tako za starejše kot tudi za najmlajše.

V Izoli si najmlajši lahko ogledajo predstavo Kekec in tihi tat.

V Mladinskem centru Postojna pa bodo zvečer na svoj račun prišli ljubitelji rock glasbe. Žuralo se bo tudi v Dekanih, kjer bo skupina 3 BOTE praznovala svojo 15-letnico. Tudi v Kopru zvečer ne bo manjkalo glasbe.

Murska sobota

V Murski Soboti bo v sklopu Evropske prestolnice kulture otvoritev razstave kabineta umetniškega fotografa Jožeta Kološe. Razstava, ki bo potekala po celotni Soboti, bo govorila zgodbo Tovarne Mura.

Zvečer pa bodo na festivalu Delu čast in oblast 2012 nastopili dvojec elektronski dvojec BeatMyth v spremstvu N'Toka in Ludovik Material.

Novo mesto

Že ob 8. uri lahko obiščete domačo tržnico v Planetu Tuš, kjer boste lahko nakupili domače izdelke lokalne pridelave.

Otroci pa se bodo lahko zabavali ob poslušanju pravljice Žabji kralj in ustvarjanju v knjigarni Goga.

Večer bo vrt Hostla Situla gostil meditativni glasbeni dogodek pod zvezdami. Različni izvajalci bodo ob petju manter, igranju na glasbila in gonge zbrane popeljali na duhovno izkušnjo.

Deli s prijatelji