BREZ OBVESTILA

FOTO: To je bodeča žica ob meji. Slovenija ne ve, kaj se dogaja

Objavljeno 24. september 2015 21.45 | Posodobljeno 24. september 2015 23.31 | Piše: S. U.

Minister za zunanje zadeve Karl Erjavec pravi, da ne vedo natančno, kaj se dogaja, in da zadeve preverjajo.

LJUBLJANA – Minister za zunanje zadeve Karl Erjavec je za STA pojasnil, da so presenečeni, ker jih Madžarska ni obvestila o postavitvi žice na meji s Slovenijo. Zagotavlja, da ministrstvo spremlja zadevo, vzpostavili so stik z madžarsko stranjo in zahtevajo dodatna pojasnila od madžarskih oblasti.

Kot je še povedal Erjavec, bo v petek poskušal vzpostaviti stik z madžarskim zunanjim ministrom. A razloga za postavljanje žice na meji s Slovenijo ne vidi. »Ne razumemo razloga, ker menimo, da ograja med državama ni potrebna,« je dodal slovenski zunanji minister.

Po njegovih besedah pravzaprav ne vedo natančno, kaj se dogaja, in zadeve preverjajo.

Preberite še: Madžarska postavlja bodečo žico na meji s Slovenijo

Že državni sekretar na ministrstvu za notranje zadeve Boštjan Šefic je v državnem zboru pojasnil, da so ponoči prvič opazili aktivnosti na madžarski meji, ko so pripeljali žice in podobno. A Slovenije Madžarska po njegovih besedah o tem ni obvestila.

Žica na meji provizorična in začasna?

Sicer pa je madžarski zunanji minister Peter Szijjarto slovenskemu ministru Karlu Erjavcu v neuradnem telefonskem pogovoru pojasnil, da je postavitev žice na meji s Slovenijo začasen ukrep, ograja pa provizorična. Postavili so jo preventivno, ker se bojijo novega močnega migrantskega vala, pravi Erjavec, ki v petek pričakuje uradno informacijo Madžarske.

Deli s prijatelji