PREDVOLILNA POROKA

Erjavčevih Vajglova afera ne moti, vložili bodo njegovo listo

Objavljeno 09. april 2014 14.59 | Posodobljeno 09. april 2014 15.04 | Piše: P. J.

Kar mu ni uspelo z Bogovičevim SLS, bo zdaj udejanjil z Desusom.

LJUBLJANA – Desusa afera nekdanjega poslanca Zaresa Iva Vajgla s potmi v Azerbajdžan očitno ne moti. Spletni požar Požareport namreč poroča, da bo prvak upokojenske stranke in zunanji minister Karl Erjavec izvršilnemu odboru stranke predlagal, naj vloži kandidaturo liste Iva Vajgla.

Erjavec potrdil, Vajgl pa ne komentira

Vajgl je na majske volitve nameraval iti s svojo listo s podporo Desusa in Zveze društev upokojencev Slovenije (Zdus) pod vodstvom Mateje Kožuh Novak. Da bi lahko vložil svojo listo, bi moral zbrati zadostno število podpisov, a je očitno nad tem že obupal. Vajgl in njegova svetovalka v Bruslju Jelena Aleksić zadeve včeraj nista želela komentirati.

Karl Erjavec je potrdil, da sta se vodstvi Zdusa in Desusa dogovorili (zaradi pravil RTV Slovenija, da Vajgl ne bo mogel sodelovati na predvolilnih soočenjih na javni televiziji), da bo Vajglovo listo tudi formalno vložila stranka Desus. Erjavec naj bi bil tako prepričan, da bodo v razpravah udeleženi tudi tisti, ki zastopajo starejše.

Hotel je tudi k Bogoviču

Da si je Vajgl na vso moč želel na evropske volitve z drugo stranko, smo že poročali novembra lani. Vajgl je takrat poskusil pri predsedniku SLS Francu Bogoviču. Kot smo pisali takrat, Vajgla ni motilo niti dejstvo, da SLS pripada desnosredinskemu EPP, Vajgl z Zaresom pa ALDE. Prvič naj bi pri predsedniku SLS lobiral kar v središču Ljubljane, ko je bil Bogovič z znancem na kavi, drugič pa ga je k skupni kandidaturi SLS in Zaresa nagovarjal v Bruslju. Bogovič se je zdaj odločil za skupni nastop z NSi Ljudmile Novak.

Deli s prijatelji