ČRNO NA BELEM

Dokaz, da je Jure Janković pobegnil na Ciper

Objavljeno 26. november 2012 13.55 | Posodobljeno 26. november 2012 13.18 | Piše: A. L.

Iz evidenc je razvidno, da Jure Janković nima več stalnega prebivališča na naslovu, kjer stoji očetova hiša. Pravzaprav sploh nima stalnega prebivališča v Sloveniji.

LJUBLJANA – »Po naših informacijah se je Jure Janković preselil na Ciper,« je danes povedal Bojan Pečenko, odvetnik upnika Marjana Pišljarja, ki je sinu župana Ljubljane posodil tri milijone evrov, vendar mu jih ta ni vrnil.

Objavljamo dokumente, ki dokazujejo, da Jure Janković v Sloveniji nima več stalnega prebivališča, je pa prijavil novi naslov – v ciprskem Limasolu.

Več o rubežu Jureta Jankovića preberite tukaj. Tam najdete tudi fotogalerijo.

Ne samo Jure, vsi dolžniki tako delajo

Kot je povedal Pečenko, si prek Zorana Jankovića ne morejo nič pomagati, da pa naj bi Jureta pri dejanjih podpirala celotna družina. »Upnik poskuša storiti vse, vendar dolžnik ni pripravljen poravnati dolga. Vsak upnik se trudi čim bolj izterjati dolg. Kako naprej, bomo še videli,« pojasnjuje. Pečenko pravi tudi, da Jure Janković ves čas obljublja, da bo dolg poravnal, vendar se nič ne zgodi. »Je pa to pri nas praksa, ki ne velja zgolj za Jureta Jankovića.«

Beg v tujino

»Izjavil je, da bo do 20. novembra poravnal dolg, rubež se je odložil, nato pa se je takoj naslednji dan preselil na Ciper. To je dovolj zgovoren dokaz arogance in izigravanja dolžnikov v Sloveniji,« pravi Pečenko, zastopajoč podjetnika, ki od Jankovića terja tri milijone evrov in obresti. Potrjuje pa, da je Janković del dolga poplačal: »Z asignacijo je gospodu Pišljarju povrnil 450.000 evrov. To se je zgodilo pred kratkim. Dolg se je res zmanjšal, toda obresti tečejo. Naredili bomo vse, da se dolg poplača.«

Nekaj denarja je upnik prejel tudi z blokadami osebnih transakcijskih računov.

Janković bo po novem uradno bival v tej soseski v ciprskem Limasolu:


Prikaži večji zemljevid

Deli s prijatelji