RUBEŽ

FOTO in VIDEO: Rubežniki na vratih, Jankovića nikjer

Objavljeno 26. november 2012 08.30 | Posodobljeno 26. november 2012 11.22 | Piše: A. L., A. K., R. S.

Jure Janković najprej ni odpiral vrat, nato pa so se nekaj minut pred osmo čudežno odprla.

Jure Janković porabi več denarja, kot ga zasluži

GROSUPLJE – Danes zaradi dolga v znesku treh milijonov evrov rubijo pri Juretu Jankoviću, sinu ljubljanskega župana Zorana Jankovića.

Pred hišo je bil že zgodaj zjutraj selitveni servis, prišel pa je tudi sodni izvršitelj Boris Letnar, ki je kar nekaj časa pri Jankovićevih zaman zvonil. Ob njem je bil prav tako odvetnik Bojan Pečenko

Objavljamo dokaz, da je Jure Janković pobegnil na Ciper.

Po podatkih Ajpesa Janković za obveznosti družbe Electa sicer ne odgovarja. 

Del posojila je Jure Janković porabil za nakup prestižnega mercedesa serije G.

Potem ko je Letnar opravil nekaj klicev, so se vrata na dvorišče ob 7.57 odprla. Ne Zorana Jankovića, ki je lastnik nepremičnine, ne njegovega sina, ki v njej živi, ni bilo videti. »Vprašujemo se, ali je vrata odprl na daljavo,« poroča naš novinar s prizorišča dogajanja. Ko so se vrata odprla, so se vsi odpravili v notranjost hiše. Ob 8.21 so začeli iz hiše odnašati premičnine.

Jankovićev odvetnik nad novinarje

Doslej so odnesli dva televizijska sprejemnika in fotelj, še poroča naš novinar in dodaja, da je na kraj dogodka prišel tudi Jankovićev odvetnik Jure Snoj, ki je novinarjem in televizijskim ekipam zabrusil, da dogajanja ne smejo fotografirati, saj da za to nimajo dovoljenja. 

imagePo novem živi na Cipru

Po neuradnih podatkih naj bi se bil Jure Janković že preselil na Ciper in nima več stalnega prebivališča v Sloveniji. Novo bivališče je prijavil v Limasolu, drugem največjem ciprskem mestu, znanem po svojem pristanišču.

Poravnal naj bi stroške

Jure Janković se je 6. novembra v predlogu za odložitev rubeža zavezal, da bo plačal dobrih 1800 evrov stroškov, ki so nastali zaradi rubeža – to je tudi storil. Kot je razvidno s fotografije, je Janković obljubil, da bo dolg poravnal do 11. ure na sedežu družbe Electa. 

Kot smo že poročali, to ni prvič, da so rubežniki obiskali Jureta Jankovića. Pred 14 dnevi so rubež preložili zaradi upnikove dobre volje. Podjetnik Marjan Pišljar je namreč privolil v to, da se odvoz Jankovićevih premičnin odloži. Mimogrede, Pišljar je nekdanji direktor podjetja Les, s katerim je posloval Janković, posojilo pa mu je menda nakazal naravnost na njegov osebni račun in ne na račun Jankovićevega podjetja Electa.

imageNiti obresti ne bodo pokrili

Dejstvo pa je, da danes odpeljane premičnine niso vredne niti toliko, da bi pokrile obresti Jankovićevega milijonskega dolga in vseh stroškov izvršb. Jure je namreč hišo, ki mu jo je podaril oče Zoran, in vozilo prepisal, tako da ju rubežniki pravnoformalno ne smejo zaseči.

Pišljarjev odvetnik Pečenko je brez dlake na jeziku dejal, da se Jure Janković nenehno izmika plačilu dolga in da njegovo izigravanje dogovorov presega že vse meje. Znano je, da je del posojila Janković porabil za nakup prestižnega mercedesa serije G v športni izvedbi AMG, skoraj pol milijona pa je dvignil v gotovini. Po poročanju Financ naj bi denar šel še za izplačilo lastnikom restavracije in hotela Cubo, za parcelo v Kranjski Gori in na račune podjetij na Cipru.

Deli s prijatelji